Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 28. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Bajomi Nagy György és Kiss Zoltán kapta a Holdbeli csónakos-díjat

Bajomi Nagy György és Kiss Zoltán kapta a Holdbeli csónakos-díjat

Bajomi Nagy György, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze és Kiss Zoltán, a színház világosítója kapta idén a Holdbéli csónakos-díjat, amelyet a teátrum hatodik születésnapja alkalmából rendezett gálán adtak át vasárnap.

Az elismerést a színház támogatói szenátusa alapította három évvel ezelőtt, azt évente egy színész és egy technikai dolgozó veheti át, a társulat színészeinek szavazatai alapján.
Idén először adták át az ünnepi gálán az Opel Szentgotthárd Kft. által alapított különdíjakat, amelyeket a közönség internetes szavazatai alapján Balogh János színművész, a színház dolgozóinak szavazatai alapján pedig ugyancsak Kiss Zoltán vehette át.
A születésnapi gálaműsor közönségét azok a művészetpártoló mecénások alkották, akik székvásárlással támogatták a színházat, amit az intézmény azzal hálál meg, hogy egy réztáblán feltünteti a szék gazdájának nevét.
A műsorban a Weöres Sándor Színház művészei léptek fel, dalokkal, versekkel, vidám történetekkel szórakoztatva a közönséget.
Az esemény kapcsolódott Weöres Sándor születésének centenáriumához is, Balogh János például a költő A szegény kis üdülőgondnok panaszai című művéből adott elő, Kelemen Zoltán pedig Weöresnek A részeg ördög című versét mondta el.
A gálán a közönség részletet láthatott a színház tavasszal bemutatásra kerülő gyermekelőadásából, Dés László és Geszti Péter A dzsungel könyve című musicaljéből.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;