Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. December 30. 08:46, péntek | Belföld
Forrás: mti

Bakondi György: a honvédek példásan teljesítették szolgálatukat a határon

Bakondi György: a honvédek példásan teljesítették szolgálatukat a határon

A Magyar Honvédség sok katonája teljesítette szolgálatát a határon, példás helytállással, becsülettel - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Bakondi György abból az alkalomból, hogy csütörtök reggel teljesítette utolsó szolgálatát a déli határon az utolsó honvédjárőr, elmondta: 2015-től voltak jelen a katonák a határokon, és az elmúlt években sok határsértőt, embercsempészt fogtak el.

Alig van olyan katona a Magyar Honvédségben, aki ne teljesített volna hosszabb-rövidebb szolgálatot a határon - jelezte a belbiztonsági főtanácsadó.

A honvédség erőinek áthelyezését az tette lehetővé, hogy a határvadász ezred kialakítása jó ütemben halad, már meghaladta az ezret a szolgálatba lépett határvadászok száma - mondta.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a határőrizeti rendszer három elemből áll: a kerítésből és a műszaki akadályrendszerből, a jogi határzárból, illetve a katonai - most már határvadászi és rendőri - biztosításból. Mindhárom alapfeltétele a sikeres határőrizetnek - mondta.

Kiemelte: a határvadászok megfelelően képesek garantálni a határ biztonságát.

Arról is beszélt: január elsejétől, Horvátország schengeni csatlakozásával lehetőség lesz arra, hogy a horvát határszakaszról a szerb vagy a román határszakaszra is átcsoportosítsanak erőforrásokat.

Az egyre erősödő migrációról szólva Bakondi György felhívta a figyelmet arra: a migráció, amelyben százezrek vesznek részt, a bűnözőknek is megkönnyíti az elrejtőzést.

Fotó: mti

Címkék: határ, migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során