Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Június 28. 06:22, péntek | Helyi sport

Balázs Krisztián két szeren is döntőbe jutott a győri junior torna-vb-n

Balázs Krisztián két szeren is döntőbe jutott a győri junior torna-vb-n

Balázs Krisztián korláton és nyújtón bejutott a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató fináléba a Győrben zajló első junior torna-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

Városunk ismét sporttörténelmet ír, hiszen Magyarország első olimpiai nagyrendezvénye után két évvel a tornasport történetének első junior korosztályú világbajnokságát is megrendezi 62 nemzet részvételével. A jövő bajnokai Győrben.

„Egész Magyarország büszke arra, hogy Győr ad otthont az első junior torna világbajnokságnak!” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a rendezvény megnyitóján. Hozzátette, sportos múltunkra, jelenünkre, olimpiai bajnokainkra is büszkék vagyunk, Magyarország Kormánya pedig kiemelt figyelmet fordít a fiatalok testmozgására, hiszen a sport, az egészséges életmód a legjobb befektetés a jövőbe. A miniszter kiemelte azt a forradalmi technológiát, amelyet először Győrben alkalmaznak. A különleges szoftver elemzi a bemutatott gyakorlatot, és segítséget nyújt a pontszám kialakításában a bíróknak.

Az FTC-Telekom tehetsége előbbi szeren 13,833 ponttal negyedik, utóbbin 13,133 ponttal ötödik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.

Az összetett aranyérmet a japán Oka Sinoszuke nyerte meg honfitársa, Doi Rjoszuke és az ukrán Ilja Kovtun előtt. A csapatversenyben szintén a japánok diadalmaskodtak az ukránokat és az olaszokat megelőzve. A Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám alkotta magyar csapat az első csoportban mutatta be a gyakorlatait, és 148,470 ponttal 17. helyen végzett.

"Egykori tornászként nagy öröm számomra a világbajnokság rendezése, ahogy szívügyem a tornasport fejlődése is. Örülök, hogy az EYOF tornaversenyei után ismét egy ilyen rangos eseményt rendezhetünk, mert ezzel hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy minél több fiatal élje át testközelből ennek a gyönyörű sportágnak a szépségeit, és maguk is tornázni kezdjenek.” – fogalmazott a csütörtöki megnyitón Borkai Zsolt polgármester, aki a Magyar Állam és a Magyar Torna Szövetség mellett a nemzetközi szövetségnek is köszönetet mondott, hogy megszülethetett az új versenysorozat és, hogy annak első állomása Győr.

Pénteken a nők selejtezőjét rendezik meg, valamint egyéni összetettben és ccsapatversenyben is világbajnokot avatnak.

Forrás: m4sport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.