Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Március 02. 07:37, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Baltás férfi pere: mi történt valójában?

Baltás férfi pere: mi történt valójában?

Ellentmondó szakértői vélemények miatt az igazságügyi orvosszakértő meghallgatását kezdeményezte az ügyvéd abban a perben, ami a rendőrökre baltával támadó ceglédi férfi ügyében folyik a Pest Megyei Bíróságon.

Tanúk meghallgatásával, valamint a nyomozati iratok ismertetésével folytatódott az elsőfokú tárgyalás a 2009 nyarán két rendőrre baltával támadó ceglédi férfi ügyében. Két tanú - a vádlott ismerősei - is úgy vallottak a bíróság előtt, hogy ők nem hallottak arról, hogy a vádlott életveszélyesen megfenyegette volna volt feleségét.

Az egyik tanú állítása szerint a vádlottat úgy megverték egy esetben a volt felesége házánál, hogy neki kellett a kórházba vinnie. A nyomozati iratok ismertetésekor a védőügyvéd kérte az orvosszakértő beidézését, mert míg az első szakértői vélemény alapján még csak a közepes erőt meg nem haladó ütést feltételezett - az arcán megsérült rendőr esetében -, addig a második szakértői vélemény - amely a rendőrök vallomásán is alapult - már nagy erejű ütésről szól.

A másik rendőr esetében - akin protektoros motorosdzseki volt - a szakértő azt állapította meg, hogy a dzsekin a közepesnél kisebb erejű ütés nyoma látható. A ügyész a volt feleség feljelentése nyomán indult zaklatási per iratainak bekérését kérte a bíróságtól. A per április 19-én újabb tanúk és az orvosszakértő meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint 2009. július 18-án, Cegléden a késő esti órákban a gyógyszerek és alkohol hatása alatt álló vádlott egy 44 centis baltát vett magához, majd taxival volt felesége házához ment azzal a szándékkal, hogy megölje őt. A kerítésen át mászott be az udvarra, majd az épület hátsó részéhez ment. Az asszony észrevette, hogy valaki van a kertben, hívta a rendőröket, majd az ablakon kimászott az utcára. A helyszínre elsőként érkezett civil ruhás rendőrtisztek bementek a kertbe, ahol megtalálták a vádlottat. Felszólításuknak - hogy dobja el a kezében lévő eszközt - nem tett eleget, hanem a rendőrökre támadt. (da)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.