Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Április 09. 14:49, szombat | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Banánpuding a hercegi esküvő menüjén

Banánpuding a hercegi esküvő menüjén

Egyelőre szigorúan titkos, hogy mi lesz a pontos menü Vilmos brit herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjén, egyelőre annyi biztos, hogy többféle steak, bárány mentaszósszal és banánpuding is lesz.

Erzsébet királyné szakácsa, Mark Flanagan azt mondta, nem speciális ételekkel készülnek a nagy napra, hanem a brit konyha jól bevált receptjeit készítik majd el. Vilmos személyi szakácsa, Darren McGrady annyit azért elárult, hogy az előétel saláta lesz, a főétel steak viszkis gombás szósszal, és bárányt is készítenek majd Károly herceg birtokáról. Desszertnek gyümölcstorta lesz banánnal és sárgabaracklekvárral töltve, ezt a szakács szerint egy kihagyhatatlan gyümölcskenyér követi majd. A többi ételről nem mondott semmit.


Az már korábban kiderült, hogy a párnak két tortája lesz. A Kate Middleton kérésére készülő torta tizenhat virággal lesz díszítve, a boldogság, az érzékenység és a házasság jelképeként. A süteményt napközben a Buckingam palota galériájában tárolják majd, Rembrandt- és Rubens-képek alatt. Vilmos herceg ennél szerényebb csokoládétortát kért. Bár az ételek angol receptek alapján készülnek, a menü a hagyományok miatt franciául lesz írva. A nagy napon huszonegy ember dolgozik majd a konyhákban.

AFP/Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.