Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 14. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Bántalmazták, megkötözték, kirabolták az idős asszonyt… előzetesben vannak

Bántalmazták, megkötözték, kirabolták az idős asszonyt… előzetesben vannak

Előzetes letartóztatásban van az a két győri, büntetett előéletű férfi, akiket a Győri Rendőrkapitányság nyomozói a múlt héten állítottak elő rablás megalapozott gyanújával, míg harmadik társuk egy Budapesten elkövetett rablás m

Egy 78 éves, Győr-szigeti asszony tett a kapitányság ügyeletére bejelentést, miszerint két, sísapkát viselő ismeretlen törte rá házának ajtaját az esti órákban. Pénzt követelve tőle kezeit, lábait összekötözték, többször megrúgták és megütötték. Lakását feldúlták. Több százezer forint értékben ékszert, porcelánokat, dísztárgyakat, pár ezer forintot és bankkártyáját is elvitték tőle. A kártyával még ugyanazon a napon hajtottak végre több sikeres és sikertelen tranzakciót, pár ezer forint értékben.

Az idős asszony az őt ért bántalmazásban – csonttörései miatt – nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, ezt követően mintegy két hét kórházi ellátásban részesült.
A rablókról adott személyleírása, a biztonsági kamera felvétele a nyomozókat mind közelebb vitte az ügy megoldáshoz, a gátlástalan gazemberek kilétéhez.
A rendőrök előtt nem volt ismeretlen az elkövetők személye, többször volt már összeütközésük a hatóságokkal.

A trió két 28 és 33 éves, Kossuth utcai lakója tagadta a terhére rótt bűncselekményt, míg harmadik, 31 éves társuk, aki a rablásban „csak mint figyelő” vett részt, beismerő vallomást tett. A törvény cselekményüket, nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel rendeli büntetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.