Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 08. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Befejeződött Győr-Szabadhegy belterületi vízrendezésének III. üteme

Befejeződött Győr-Szabadhegy belterületi vízrendezésének III. üteme

A „Győr – Szabadhegy belterületi vízrendezés III. ütem – Traktoros utca vízelvezetési problémáinak rendezése” című beruházást 2010. december 7-én Simon Róbert Balázs alpolgármester adta át. Az alpolgármester elmondta, a szabadh

Győr város önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Belterületi vízrendezés” (NYDOP-2009-4.1.1/B) című pályázaton, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában 67.988.499,- forint vissza nem térítendő támogatást nyert a győrszabadhegyi Traktoros utca vízelvezetési problémáinak rendezésére. A projekt Támogatási Szerződését 2010. április 22-én írták alá.

A közel 118 millió forintos infrastrukturális és környezetbiztonsági beruházás befejeződött Győr-Szabadhegyen, melyhez a közel 68 millió forintos Európai Uniós és állami támogatás mellett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 50 millió forint önrészt biztosított. Ebből 38 millió forintot tesz ki az útburkolatok felújítása.

A projekt eredményeként 647 méter hosszon valósult meg a Traktoros utca teljes csatornázása, illetve a Virág, Mozsár és Levendula utcák egyes szakaszai.

A csatornázás közvetlenül 513 lakót érint, a fejlesztés azonban Győr–Szabadhegy vízrendezési folyamatához kapcsolódóan közvetve a városrész teljes lakosságának életkörülményeire is pozitív hatással van.

Az alpolgármester végezetül elmondta, megkezdődött a következő ütemek kiviteli terveinek elkészítése. Az önkormányzat az elfogadott beruházási programnak megfelelően – a mindenkori költségvetés függvényében – folytatni kívánja a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.