Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 15. 12:56, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bercsényis diákok szakmai gyakorlaton

Bercsényis diákok szakmai gyakorlaton

A győri katasztrófavédelmi kirendeltségen és hivatásos tűzoltó-parancsnokságon két tizedikes osztály tölt egy-egy hetet a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskolából.

Az ország több középiskolájában tanítanak belügyi rendészeti ismereteket, melynek keretein belül egyre nagyobb hangsúlyt kap a katasztrófavédelmi ismeretek oktatása. A fiatalok a nyári gyakorlat során a különböző rendvédelmi szerveknél töltenek egy-egy hetet, így a büntetés-végrehajtási intézetnél, a rendőrségnél, egy hétig pedig a katasztrófavédelemnél folyó munkával ismerkednek. A gyerekek az itt töltött idő alatt elméleti és gyakorlati ismereteket is elsajátítanak 35 órában, melyet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ ifjúsági tűzoltó tanfolyam képzési programja alapján igazgatóságunk állított össze. A fiatalok az elméleti képzések során többek között megismerkednek az égéselmélettel és oltóanyag ismerettel, a tűzoltás szabályaival, a védőeszközökkel, a szakfelszerelésekkel. A gyakorlati képzések során pedig különféle szerelési feladatokat hajtanak végre, melynek során megismerik a földalatti és földfeletti tűzcsapok szerelését, az alapvezeték szerelését, a mentőkötél felvételét és használatát.

A rendészeti pályát választó diákok az egy hét alatt hasznos ismereteket szereznek a katasztrófavédelem különböző területein folyó munkáról és megismerik a tűzoltók felszereléseit, eszközeit, betekinthetnek mindennapi feladatellátásukba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.