Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 07. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: HírTv

Bérfejlesztés központi fedezet nélkül: a győri kórházban 14 millió havonta

Bérfejlesztés központi fedezet nélkül: a győri kórházban 14 millió havonta

Saját működési költségeik terhére hajtották végre az egészségügyi intézmények a kötelező minimálbér és a bérminimum emelését. A fedezethiány kórházanként körülbelül 4-7 százalékkal növelte a bérköltségeket.

Míg tavaly a fizetések korrekcióját az Egészségügyi Államtitkárság kérésére a fekvő- és járóbeteg ellátás megnövelt alapdíjából egészítették ki az intézmények, az idei béremelésre a tárca nem biztosított forrást. Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete ezért a finanszírozás emelését kérte a tárcától.

A győri kórházban is végrehajtották a törvény által előírt kötelező bérminimum és minimálbér-emelést. A központi pénzügyi fedezet nélküli kifizetés 5 százalékos bérfejlesztést jelentett.

- Ez nálunk az intézményben 13,5-14 millió forint havonta, ami látszólag nem egy nagy összeg, de minden fillér, minden forint hiányzik az intézmény büdzséjéből, hiszen évekkel korábban egy nagyon komoly vágás történt az éves költségvetésben - mondta a Hír TV-nek Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa.

Plusz finanszírozás híján a kórház működési költségeiből vonják el a bérfejlesztéshez szükséges összeget.

- Idén nem látjuk még a forrását a bérfejlesztésnek. Nekünk van egy alapdíjunk mind a járó-, mind a fekvőbeteg ellátásra, van egy teljesítményünk, ami az ellátott betegek után jön, ebből kell fedezni az összes költségünket. Ennek a bér mintegy 45 %-a, összes többi az egyéb működési költségek, közüzemi díjak, gyógyszer, kötszer, gyógyászati anyagok, javítások, fejlesztések, és a működéshez szükséges egyéb források. Alig-alig jövünk ki belőle - tette hozzá a főigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.