Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Február 06. 14:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Bezártak két budapesti szórakozóhelyet

Bezártak két budapesti szórakozóhelyet

Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrök más hatóságokkal közösen január utolsó hetében, a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédiát követő ellenőrzés sorozat részeként. A rendőrök, a katasztrófavédelem, az

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szórakozóhelyeken 8646 embert igazoltattak, köztük 1173 ember 18 év alatti fiatal volt, de találtak huszonegy, 14 év alatti gyereket is. a rendőrök 44 esetben szabálysértési eljárást indítottak, 5 alkalommal kábítószerrel visszaélés miatt, de találtak 3 ittas vezetőt, az egyik helyen pedig szerzői jogokkal való visszaélést tapasztaltak és indítottak büntetőeljárást.

A tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltókészülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan szórakozóhely, ahol egyáltalán nem tartottak tűzoltókészüléket. Szintén a tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét is.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlásáról rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírságot kellett kiszabniuk.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre - közölte a rendőrség.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.