Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Július 12. 19:03, kedd | Bulvár
Forrás: MTI-V , Fotó:Visit Faroe Islands

Birkák segítségével biztosítják a Google Street View szolgáltatást a Feröer-szigeteken

Birkák segítségével biztosítják a Google Street View szolgáltatást a Feröer-szigeteken

Nem vártak tovább a Google-ra a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot.

Birkák segítségével - Sheep View 360 néven - saját maguk készítenek helyi "utcaképeket".

Egy helyi birkapásztor és a turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen alkotta speciális hám segítségével egy kicsiny vállalkozó csoport 360 fokos kamerákkal szerelt fel öt birkát, hogy elvégezzék a lábmunkát a helyi utcaképek megalkotásához.
Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket a GPS-koordinátákkal Andreassennek, amelyeket ő feltölt a Google Street View-ra.
"Itt a Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk" - idézte Andreassent a The Guardian című brit napilap.
Eddig a Sheep View-csoportnak az egyik sziget öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie, sőt még 360 fokos videót is forgattak.
A Feröer-szigeteken 49 188 ember él és 80 ezer birka legel.
A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírna a Google-t arra, keressék fel hazájukat és fejezzék be a feltérképezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.