Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 14. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Bőnyiek üzenete Kolontárra: hittel van remény az újrakezdésre!

Bőnyiek üzenete Kolontárra: hittel van remény az újrakezdésre!

A májusi árvizektől Győr-Moson-Sopron megyében leginkább sújtott Bőny község polgármestere közölte: a Cuhai-Bakony ér okozta károk helyreállítása jól halad, így a falu is kész befogadni Kolontárról olyan családot, amelynek mindene

Róth Györgyné, Bőny: "A biztosítótól kaptam 1,8 millió forintot, az elment, ablakokat saját pénzemből rakattam, mert az mindenhogyan esedékes volt, volt egy kis megtakarított pénzem, kivettem, arra fel, hogy most úgy is széjjelség van, akkor azt is megcsináljuk, hát olyan 3 millió nem fedte, ha az egészet fizetnem kellett volna. Még négy sem."

Rózsi néni tudja, hogy talpra állása teljes párhuzamba nem állítható a vörösiszappal elöntött kolontáriakéval és devecseriekével, mégis azt mondja: hittel és összefogással van remény az újrakezdésre.

"Vegyék az én példám. Én annyira le voltam robbanva, és annyira nagy károm is volt, és elhatároztam, hogy élek, és tovább kell menni, és ezt csinálni kell. És lett eredmény, minden jó lett. Sikerült, és őnekik is fog."

Érdeklődésünkre Muraközi László, Bőny polgármestere elmondta: a faluban többen is jelezték, hogy befogadnának bajba jutottakat Ajka térségéből akár hosszabb időre is, az újonnan alakult képviselőtestület pedig azt tervezi, hogy támogatja egy kolontári család életének teljes újrakezdését a katasztrófa-sújtotta településekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.