Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Február 01. 16:01, kedd | Helyi

Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak a múlt héten

Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak a múlt héten

Az elmúlt héten több, mint 110-szer vonultak megyénk tűzoltói – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tájékoztató kiemel pár káreseményt a múlt hétről:

  • Szikrázó kéményekhez riasztották hétfő délután Sopronnémetibe a hivatásos, este pedig Fertőrákosra a soproni hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat. A tűzoltók a kazánokban megszüntették a tüzelést, majd mindkét helyszínen eltávolították az izzó kormot a füstelvezetőkből.
  • Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Tét közötti szakaszán, az 55. kilométernél kedden este. A műszaki mentést végző győri hivatásos és győrszemerei önkéntes tűzoltók visszaállították kerekeire és áramtalanították a járművet, valamint a forgalom irányításában vettek részt. Az autó vezetőjét további vizsgálatokra kórházba szállította a mentőszolgálat.
  • Összeütközött két személyautó Mosonmagyaróváron szerda este. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A mentők három embert kórházba szállítottak.
  • Összeütközött két személyautó az 1-es főúton, Győr határában csütörtök délután. A balesethez riasztott győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A balesetben nem sérült meg senki.
  • Összeütközött három személyautó Győrújbaráton, a Fő utca és a Pándzsa utca kereszteződésében pénteken délután. Az esethez riasztott győri hivatásos tűzoltók kiemeltek az egyik gépkocsiból egy embert, valamint áramtalanították a járműveket. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.
  • Árokba hajtott, majd villanyoszlopnak ütközött, végül egy családi ház kerítését is kidöntötte egy gépkocsi Bakonyszentlászlón, a László király utcában szombaton kora délután. Az ütközés következtében kettétört az oszlop. A veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat követően a pannonhalmi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek a balesethez, áramtalanították az autót, valamint biztosították a baleset helyszínét.
  • Vasárnap a viharos szél okozta kárfelszámolások mellett Mosonmagyaróváron egy lakatlan házban keletkezett tűzhöz a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, míg Sopronban és Kapuváron kéménytüzek adtak munkát a város hivatásos tűzoltóinak.

A balesetek és műszaki mentések során 15-en sérültek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.