Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 05. 18:30, hétfő | PR
Forrás: InfoGyőr

Csak vasalni ne kellene!

Csak vasalni ne kellene!

Gyermekes családokban sokszor hangzik el a mondat, hiszen a gyermekruhákat, ágyneműt, törölközőket, apa ingét, s végül anya ruháit is ki kell vasalni, csaknem mindennap.

De azt nem gondoltam volna, hogy egy szingli, a mai nagyvilági életet élő barátnőmtől tanulok valamit a háztartást, leginkább a vasalást illetően.

- Te nem mondod komolyan, hogy kivasalod a konyharuhákat is! Hány fokon mosod őket? 60? Akkor meg minek vasalod? Minden baci kiment már belőle a mosással- mondta szőke, hosszú haját cincálva a barátnőm, miközben tűsarkújában egyensúlyozott a sok vasalni való között (persze egy magára valamit is adó lány nem lép házi papucsba a barinőnél sem).

Akkor nem vasalom. Igaza van. De ő nem éri be ennyivel. Meg egyáltalán, most aludt el a gyerek, minek állok én neki most vasalni? Inkább tegyek fel teavizet, teázzunk. Hát persze, szép is volna. Megértem őt, hiszen nem tudja, milyen az, amikor másnap apának nincs vasalt inge. Ő nem hallja azt a mondatot, hogy már megint nem tudtál egy szem inget kivasalni nekem? Ezért felteszem a teavizet és tovább vasalok.

- Na, most a legfontosabb vasalnivalóidat készítsd ide egy kupacba.
- Minek?
- Lécci, tedd meg!

Teszem. Jó nagy. Mit nagy, óriási. Tűsarkú telefonál.

- Na jegyezd meg ezt a telefonszámot: +36-30-589-1346.

Jegyzem a telefonomba és leülünk teázni. Nem nyilatkozik a csaj, csak kuncog. Csengetnek. Jöttek a ruháért. Milyen ruháért? Barátnőm akcióba lendül és rohan a vasalatlan cuccokért, lemérik, s elviszik az egészet. Kerekednek a szemeim. Majd visszaültet teázni és elmeséli, hogy ő a Vasaló- Varázs futárszolgálattal vasaltat.

Van egy szabad délutánom. Te jó ég, de mikor kapom vissza a ruhákat?
Hamar. 48 órán belül hazaszállítják. Van lehetőség 24 órás rendelésre is, de az drágább. Minél drágább? Egyáltalán, mennyibe fog nekem kerülni ez a szabad délután?

Utánanéztem a cégnek, miután kipletykáltuk magunkat. A www.vasalovarazs.hu – érdemes nézelődni. Győrben sokan szeretik a családi vállalkozást, nagyon aranyosak, Horváth Loretta vezeti férjével. Nem órabérben dolgoznak, hanem kilóra. Lemérik a ruhát, s egy kiló például nagyjából 6 ingnek felel meg . Ha valaki két heti rendszerességgel rendel, 950 forintot fizet kilójáért. Azért kell a bizalom is, hiszen idegennek adom a ruhákat. Vajon nem égetik el? Nem teszik tönkre? Visszaadják mindet?

Visszaadják és nem akárhogyan! A férfiak nem győznek csodálkozni, hogy ilyen szépen is ki lehet vasalni az ingeket! Tényleg profi munka. Nagy teljesítményű vasalókkal vasalnak, a legapróbb hajtásokra is odafigyelve. Hétfőtől péntekig, 8- tól 20 óráig vesznek fel rendeléseket Lorettáék. Szombaton 8- tól 16 óráig lehet őket hívni. Persze van egy minimális rendelési mennyiség, ez 3 kilogramm ruhát jelent. Ó, három kiló! A barátnőm akciója során 6 kilót vittek el tőlem.

Nagyon jót tesz a női léleknek egy szabad délelőtt, vagy délután. Én ki fogom használni a lehetőséget a jövőben is. Ha nem is heti, de kétheti, vagy havi rendszerességgel. Ennyi szabadidő egy anyukának is jár! Már el is terveztem, belebújok én is a magas sarkúmba és kávézok egyet a csajokkal. Vasalás megoldva, már csak a gyereket kell lepasszolni!

Nézzenek utána Önök is: www.vasalovarazs.hu. És tudják, jegyezzék fel a telefonszámot, ki tudja, mikor lesz rá szükségük: +36-30-589-1346


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.