Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 27. 09:15, vasárnap | Helyi

Csaknem kétmilliárd forinttal támogatják a Széchenyi-egyetem kutatás-fejlesztési projektjeit

Csaknem kétmilliárd forinttal támogatják a Széchenyi-egyetem kutatás-fejlesztési projektjeit

Közel kétmilliárd forintos támogatással segíti a fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány az egyetem kompetenciaközpontjaiban megfogalmazott kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósítását.

Ezek olyan kulcsfontosságú területeket ölelnek fel, mint a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, a vállalkozásfejlesztés, a precíziós gazdálkodás vagy az egészségtechnológia.

A Széchenyi István Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy tevékenységével hozzájáruljon korszerű technológiák kifejlesztéséhez, valamint a térség fejlődéséhez. Ezt szolgálja, hogy az intézmény kompetenciaközpontjai több, jelentős tudományos értékkel bíró, a stratégiai célokkal összhangban álló kutatás-fejlesztési, illetve innovációs projektötletet dolgoztak ki prof. dr. Bokor József, az egyetem kutatásért és innovációért felelős elnökhelyettese szakmai felügyelete mellett. Ezeket előbb egy operatív előkészítő bizottság, majd a döntés-előkészítő bizottság értékelte. Ennek alapján a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma egyhangúlag úgy határozott, hogy 15 projekt megvalósulását összesen 1 milliárd 911 millió forinttal segíti, amiből az idei évre 441 millió 386 ezer forint támogatást nyújt.

A támogatott projektek között olyan kutatási témák szerepelnek, mint a fenntartható egészséginnovációs ökoszisztéma kialakítása, a rehabilitációban használható innovációk fejlesztése, az egyetemi spinoff ökoszisztéma erősítése, a családi vállalkozások segítése, a mesterséges intelligencia alapú rendszerek és technológiák kutatása, a precíziós gazdálkodást támogató technológiák fejlesztése, vagy éppen a pszichológiai központú kutatási, képzési potenciál megalapozása az egyetemen.

Címkék: győr, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.