Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 11. 06:00, hétfő | Belföld

Csapadékosan indul a hét

Csapadékosan indul a hét

Csapadékosan indul a hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel.

A március 15-ei nemzeti ünnepen várhatóan több órára kisüt a nap, a kora délutáni órákban 11-18 fok lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel és területen a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon lehet. Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős vidékeken lehet.

Kedden a Dunántúlon nagyrészt borult lesz az idő, kelet felé haladva szakadozottabb lehet a felhőzet és néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4-9, a maximum 8-15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán erősen felhős idő valószínű, többfelé fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 3-8 fokról 9-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön sok gomolyfelhő képződik, emellett általában néhány órás napsütésre lehet számítani. Elszórtan - főleg a keleti részeken - előfordulhat eső, zápor. Néhol időnként megélénkül az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 1-7, a csúcsérték 10-16 fok között alakul.

A március 15-ei nemzeti ünnepen, pénteken hajnalban pára-, illetve ködfoltok lehetnek. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A délies szél nagyrészt mérsékelt marad. Hajnalban általában mínusz 1, plusz 6, a kora délutáni órákban 11-18 fok lehet.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős idő várható, helyenként eső, zápor is előfordul. A nyugatias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 1-7 fokról 11-18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős idő várható, helyenként eső, zápor is előfordul. Megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél. Hajnalban 2-8, míg kora délután 14-20 fok valószínű.

Címkék: csapadék, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során