Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 15. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csézy: az abroncsos esküvői ruha ma már nem divat

Csézy: az abroncsos esküvői ruha ma már nem divat

A házasságkötés minden nő életében az egyik legjelentősebb esemény. Az évek folyamán az esküvői ruha fazonja rengeteget változott. Idén előtérbe kerül az egyszerűség, a minimalizmus, mindenféle fodor és masni nélkül, de az abroncsos ruhák is kimentek a divatból – mesélt az idei trendekről Csézy, aki tavaly nyáron a maga által tervezett, újraálmodott matyó motívumokkal díszített modellben fogadott örök hűséget párjának.

A híres népművész Kisjankó családból származó énekesnőnek nagyszülei hagyták örökül a matyó népi kultúra szeretetét, tiszteletét. „Megtanítottak hímezni, rajzolni, a népművészetnek a csínjára-bínjára. Az életemben egy fontos központ Mezőkövesd, ott tudok töltekezni, ihletet meríteni és ettől vagyok kicsit más. Nagyon hálás vagyok azért a példáért, és remélem én is tovább tudom majd adni a gyermekeimnek, unokáimnak - vallja gyerekkoráról a designer, akit először nagymamája szánt erre a pályára.

Csézy nehezen tudta elképzelni, hogyan ültethetné át a népi motívumokat a mindennapokba. Aztán az eredeti matyó minták tarka színeit pasztellre cserélve könnyű, elegáns anyagokra készített egy hat darabos kollekciót, ami annyira jól sikerült, hogy két divatbemutatóra is meghívást kapott és nemsokára egy teljes szalont is megtöltött a hétköznapi daraboktól- blúztól, kabáttól kezdve az esküvői ruhákig.

„Esküvői ruhám megtervezésére vásárlóim inspiráltak. Három ruhát készítettem magamnak, egyet a templomi szertartásra, egyet a lakodalomra és egy menyecske ruhát. A kísérletezés során viszont összeállítottam egy harminc darabos esküvői ruha kollekciót.”

Az esküvői ruhapiac sokszínű kavalkádjában én magam a letisztult eleganciát szeretem és követem - mondja a javarészt magyar vásárlókat vonzó Csézy. Ez azt jelenti, hogy nincs flitter, nincs masni, nincsenek nagy fodrok. Az abroncsos szoknyák pedig már amúgy is kimentek a divatból. Ruháim védjegye a hímzés, amit a dús matyó színvilág helyett a mindennapokban is hordható krémezüsttel vagy light arannyal helyettesítek.

2015-ben két meghatározó esküvői ruha stílus van: a hercegnős, nagy szoknyás és a letisztult, egyszerű, Á vonalú. Ám a szabáson belül is variációk sorát eredményezi a szín- és az anyagválasztás. Mindig vannak kedvelt árnyalatok, de érdemes bőrtípustól függően ruhaszínt választani. A színválasztásnál azt is figyelembe kell venni, hogy az anyag is más-más hatást kölcsönöz egy színnek attól függően, hogy fényes-e, mint például a selyem, vagy matt, mint a muszlin. Emellett érdemes minél több menyasszonyi ruhát felpróbálni, mert sokszor az áll a legjobban, amiről nem is gondolnánk - osztja meg tapasztalatát Csézy.

A menyasszonyi mellett a koszorús lányok ruhájának színe okoz még sok fejtörést. A hagyományos választás a rózsaszín, ám az nem mindenkinek áll jól. Érdemes olyan szín mellett dönteni, ami minden hajszínhez passzol, mint például a zöld és ezen kívül az esküvő után is használható.

Nekem fontos, hogy megtiszteljen azzal egy férfi, hogy feleségül vesz, és szerintem egy gyereknek is fontos, hogy családba érkezzen. Nyilván vannak hullámvölgyek egy házasságban, de ahogy hosszú éveket együtt töltött pároktól hallottam tudni kell belátón hallgatni és minden nap tenni valamit, akár csak egy apróságot is a másikért - osztotta meg a családról vallott nézeteit az énekesnő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.