Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 17. 15:00, hétfő | PR
Forrás: PR - Speedfit

Édes a pihenés?!

Édes a pihenés?!

Mai felgyorsult világunkban gyakori probléma edzéssel kapcsolatban az idő hiánya. Az edzőteremben eltöltött túl sok idő már annál kevésbé. Nézzük is meg mindkét végletet!

Mai felgyorsult világunkban gyakori probléma edzéssel kapcsolatban az idő hiánya. Az edzőteremben eltöltött túl sok idő már annál kevésbé. Nézzük is meg mindkét végletet!

Sokszor feltett kérdés az edzők felé: „Mennyit pihenjek!?" -Alig kezdtük el, máris a pihenésen jár az eszed- gondolnánk-. Tulajdonképpen az edzések közti regenerálódásról lenne szó. Ez persze egyénenként változó is lehet, de lássuk a szorgalmasakat. Ide többnyire az izomépítő elvetemültek tartoznak, bár nem is gondolná az ember hány női lélek érez bűntudatot egy nap edzőtermi kihagyás miatt. Ha valaki izomtömegét akarja gyarapítani és képes minden nap tenni ezért, elég kevés időt ad szervezetének a regenerálódásra. Persze minden nap más izomcsoportot végez ki, de izmaink nem tudnak teljesen külön dolgozni, szinergistáknak nevezzük az egymást segítő izmokat amiket nem tudunk "kikapcsolni" ezekből következik, hogy kikerülhetetlen a "rádolgozás" ami nem feltétlen pozitív dolog az izmok szempontjából. Persze kardiónapok beiktatásával ez is elkerülhető. Mi van abban az esetben, ha valaki csak kardiózik? Nos mivel itt roncsolás nem történik a rostokban egy jól átaludt éjszaka után kellőképp pihentek leszünk az újabb szívpróbára! Másodsorban lássuk az "elfoglaltakat" akik hetente vagy akár kéthetente egy maximum két alkalommal esnek be az edzőterembe. Ebben az esetben nem kell félni a túledzettségtől az izomláztól már annál inkább. Izmaik ugyanis miután túlestek a ritkán érzett terhelésen és regenerálódtak is, rájönnek, hogy "átvágták" őket vagyis újra törekedni fognak a minimális energiaszintre azaz beindítják a katabolikus, lebontó folyamatokat.

Ennek elkerülése érdekében ne hanyagoljuk az edzést egyik héten sem! Egy filmnézés, vagy akár a szombat délutáni tracspartik helyett adjuk meg magunknak inkább azt amivel többet teszünk egészségünkért!

Várjuk szeretettel Stúdiónkban!

Bővebb információt a www.speed-fit.hu honlapon talál!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.