Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Március 19. 12:21, hétfő | Bulvár

Détár Enikő utolsó szerepe

Détár Enikő utolsó szerepe

Détár Enikő következő szerepében egy halálos beteg színésznőt alakít, és orvosa segítségét kérte, hogy élethűen tudja megformálni a karaktert.

A színésznő már többször nézett szembe a halállal: évekkel ezelőtt volt egy súlyos autóbalesetete.

Détár Enikő a Turay Ida Színház Az utolsó szerep című előadásában alakít egy halálos beteg színésznőt, akinek szembe kell néznie azzal, hogy az élet véges. Détár Enikő már megtapasztalta ezt az érzést, évekkel ezelőtt terhesen volt súlyos autóbalesete.

A színésznő a Borsnak mesélt a régi balesetről:

„a lányommal, Gigivel voltam hat és fél hónapos terhes, amikor autóval siettem haza vidékről egy elhagyatott úton. Nagy köd és eső volt, lesodródtam az útról, és csak később tértem magamhoz. A baleset utáni pillanatban lepergett előttem az életem,de volt egy olyan érzésem, mintha valaki visszalökött volna az életbe.
Rögtön elmondtam egy hálaimát, majd feltűnt egy nyerges vontató, aminek a sofőrje elvitt a legközelebbi kórházba.”
- mondta Enikő, aki csak évekkel később gondolta arra, hogy gyerekkora óta halott apja segíthetett túlélni a balesetet. „Nem tudok elmenni a jelek mellett. Amikor gyerek voltam, apukám egy autóbalesetben hunyt el, és pont egy nyerges vontató okozta a halálát. Hiszem, hogy akkor ő ott volt velem és visszalökött engem és az unokáját az életbe.” - mondta

Détár Enikő a mostani szerepéhez orvosa segítségét kérte, hogy élethűen tudja megformálni a darab haldokló színésznőjét. Erről és édesanyja elvesztéséről azt mondta, „a karakteremnek egy szívbetegség miatt tele van a tüdeje vízzel. Magam is többször szembesültem a halállal, amikor édesanyám átköltözött egy másik dimenzióba, ott feküdtem vele az ágyban. Fájdalmas emlék, de meg kell tanulni ezzel együtt élni.”

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.