Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Március 17. 10:21, kedd | Belföld

Díjmentesen visszanézhetőek a közmédia oktatási anyagai

Díjmentesen visszanézhetőek a közmédia oktatási anyagai

Március 17-től a közmédia díjmentesen elérhetővé teszi a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV és UPC TV replay-szolgáltatásának előfizetői számára az M5 kulturális csatorna oktatási műsorainak visszanézését.

A Kormány a koronavírus miatt 2020. március 16-ától új munkarend bevezetéséről döntött a köznevelési és szakképzési intézményekben. Az új munkarend tantermen kívüli digitális oktatást ír elő, melynek megvalósításához a közmédia is hozzájárul annak érdekében, hogy a tanulók a kialakult helyzetben is a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen juthassanak a tananyagokhoz, és végezhessék tanulmányaikat.

Ezért az MTVA döntése értelmében az M5 kulturális csatorna hétköznapi műsorrendjében reggel 8-tól este 20 óra 30-ig tematikus, a tanrendhez illeszkedő oktatóműsorokat sugároznak.

Az új oktatási munkarend ideje alatt a sugárzást követően már nem csak a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon lesznek ingyenesen elérhetők és visszanézhetők az M5 csatorna oktatóműsorai, hanem a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV és UPC TV replay-szolgáltatásokon keresztül is visszanézhetőek.

A közmédia és a telekommunikációs cégek példaértékű összefogásával a pedagógusok és a diákok így még könnyebben, gyorsabban és kényelmesebben hozzáférhetnek a számukra hasznos tan- és segédanyagokhoz.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: