Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Június 27. 15:30, szerda | Külföld

Ég egy brit nemzeti park- kiürítették a környéket

Ég egy brit nemzeti park- kiürítették a környéket

Több mint 50 házat kellett evakuálni Nagy-Britannia egyik legszebb részén azóta, hogy vasárnap tűz ütött ki a forróságban. A lángok a szél miatt gyorsan terjednek.

Folyamatos a carrbrooki lakások kiürítése Nagy-Britanniában a környéken tomboló tűz miatt.

A BBC szerint mind a 150 ember evakuálása rendben zajlott le. Ugyanakkor a tűzoltók nehezen bírnak a lángokkal, napok óta 10 tűzoltóautóval és 50 tűzoltóval oltanak, ráadásul továbbra sem tudják, mitől pattanhatott ki a tűz Saddleworth Moorban, ami a Peak District Nemzeti Park része.

Az egyik lakos szerint a füst teljesen belepte a környéket, szinte csípi az emberek szemét. Arra panaszkodott, hogy a szúrós szag már egészen a lakások belsejéig terjedt, majd viccesen megjegyezte, az embereknek „füstölthal-szaga” van.

Ricky Case tűzoltó a BBC-nek azt mondta, még sosem kellett ekkora területen dolgozniuk, ahol a dombos-mocsaras vidék ráadásul csak megnehezíti az oltást.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Oli Scarff

Címkék: anglia, manchester, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.