Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Január 03. 09:24, péntek | Belföld
Forrás: mti

Egy 13 éves lány hátba szúrta iskolatársát az esztergomi gyerekotthonban

Egy 13 éves lány hátba szúrta iskolatársát az esztergomi gyerekotthonban

Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta két évvel idősebb iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban; a gyermeket letartóztatták – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a tizenhárom éves lány az egyik esztergomi gyermekotthonban december 29-én késsel hátba szúrta iskolatársát, aki életveszélyesen megsérült.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter-szakértő szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a tette következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így büntethető életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Azt is írták, hogy a lány a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani – áll az ügyészségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el