Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 26. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: SamsungSport

Egy sorozat véget ért: elvesztette féltve őrzött veretlenségét a Győri ETO FC

Egy sorozat véget ért: elvesztette féltve őrzött veretlenségét a Győri ETO FC

Fantasztikus hangulatban, több, mint tízezer néző előtt 2-0-ra győzött a Diósgyőr, már nem veretlen az ETO. Seydiék elrontották Csertői Aurél születésnapját.

A veretlen, listavezető Győri ETO a bajnokságot újoncként remekül kezdő Diósgyőrhöz látogatott, amely hazai pályán mindenkire veszélyes. A borsodiak legutóbb a 4. fordulóban kaptak ki, és a fordulót megelőzően a 7. helyen álltak. A 10 500 szurkoló előtt pedig fantasztikus hangulatra volt kilátás.

A mérkőzést a DVTK kezdte jobban, uralták a játékot az első tíz percben, de helyzetekig nem jutottak. Nem úgy a 15. minutumban, amikor egy szöglet után Gal lőtt a 16-oson belül, Alekszidze kézzel hárított. A megítélt tizenegyest Luque pimaszul az elmozduló Sztevanovics helyére lőtte, 1-0.

Fél óra elteltével megfogyatkozott a Győr: Djordjevics lekönyökölte Gallardót, amiért Szilasi játékvezető leküldte a pályáról a vendégek légiósát. Kisebb szóváltás és lökdösődés is kialakult az eset után. Nagyon nehéz helyzetbe került a ma 46 esztendős Csertői Aurél csapata tehát.

Kettős cserével frissített a Győr a szünetben, a hazaiaknak már az első játékrész végén változtatniuk kellett, Gallardo megsérült, Seydi váltotta. A szenegálit nem tudta azonban tartani a kényszerűségből középhátvédet játszó Völgyi Dániel. A csatár az 59. percben megszerezte csapata második gólját: balról tört be a 16-oson belülre, védőjét lerázta, majd gyönyörűen emelte át a kifutó Sztevanovicsot, 2-0.

Ezt követően számos - javarészt diósgyőri - lehetőség adódott, a csereként beállt George, illetve Tisza Tibor előtt, de újabb gól már nem született, a Győr elveszítette veretlenségét, a DVTK viszont bizonyította, hogy ebben a szezonban igenis sokra hivatott.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Diósgyőr - Győri ETO 2-0 (1-0)
Gól: Luque (16. - 11-es), Seydi (59.)

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.