Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Október 20. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Elhelyezték a Petz-kórház uniós támogatással épülő új szárnyának alapkövét

Elhelyezték a Petz-kórház uniós támogatással épülő új szárnyának alapkövét

A projekt részeként egy 26000 négyzetméteres új szárny épül.

Az alapkőletétel alkalmából tartott rendezvényen részt vett dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, aki szerint az új győri beruházással korszerű, az európai színvonalnak megfelelő nagytérségi ellátó központtá válik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Mint mondta, elkezdődik az egészségügyi ellátórendszer átfogó reformja, melynek során jól felszerelt, magas szintű ellátásra alkalmas térségi központok alakulnak. Ilyen lesz a győri kórház is, amely négy megye lakosságának nyújt speciális ellátást.

Az intézményt fenntartó megyei közgyűlés elnöke dr. Szakács Imre, és a kórház főigazgatója dr. Tamás László János felidézte a projekt eddigi útját. A megye és a kórház vezetői egy évtizede tervezték a „tömbösítést”, azaz, hogy megszüntetik a régi épületekben, elavult körülmények között működő Zrínyi utcai részleget, az ottani osztályokat átköltöztetik a Vasvári Pál utcai központi tömbbe. Ezzel lényegesen csökkentik a betegszállítás költségeit, kevesebbet kell költeni energiára, stb. A betegeknek is kényelmesebb körülményeket tudnak biztosítani. Az elgondolás megvalósítására az uniós TIOP pályázat adta meg a lehetőséget. A négy éve kezdődött tervezést követően benyújtották a pályázatot, a pozitív elbírálás után 2009 decemberében aláírták a támogatási szerződést, majd a közbeszerzési eljárás győztesével, a Strabag-MML Kft. és a KÖZGÉP Zrt. által alakított konzorciummal idén június 1-jén megkötötték a kiviteli szerződést. Már másnap sor került az első kapavágásra, a bontási és mélyépítési munkák idején a betegellátás folyamatos volt, nem csökkent a kórház leterheltsége. A külső munkák mellett az épületben megújult a radiológia, az osztály ma már igényes környezetben, színvonalas környezetben működik.

A beruházás feszített munkatempót kíván a kivitelezőktől – mondta el a konzorciumot képviselő Vermesy Sándor, a Strabag-MML kft. ügyvezető igazgatója. A munkák jól haladnak, az előzetes tervekhez képest két héttel előbbre tartanak. Az alapkőletétel után kezdődik a látványosabb munka, a hatszintes „H” alakú épület falazása. Vermesy Sándor azt ígérte, hogy tavasszal már a szakipari, szerelési munkákat kezdik és tartani fogják a szerződésben vállalt befejezési határidőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.