Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Október 20. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Elkezdődött a győri belvárosi beléptető rendszer tesztelése

Elkezdődött a győri belvárosi beléptető rendszer tesztelése

Mint arról korábban már beszámoltunk, szeptembertől szigorodott a behajtási rendelet. Autóval csak azok hajthatnak a Széchenyi tér környéki utcákba, akik külön engedéllyel vagy belépőkártyával rendelkeznek. A döntést azért hozta az

A megyei múzeumot és a Széchenyi teret mától csak a kártyával rendelkezők közelíthetik meg autóval. Egyelőre a Villkor munkatársai segítenek a sofőröknek, Az útkezelő szervezet ezen a héten valamennyi beléptető kaput üzembe helyezi.

Ezzel egy időben az idei lakóutca program munkálatai is befejeződnek. Ebben az évben csaknem 700 millió forintot különítettek el a felújításokra, a pénzből több mint 40 utat korszerűsítettek. Az egyik utolsó feladat volt a Pápai úti jelzőlámpás kereszteződés kialakítása, a biztonságos gyalogátkelőt néhány hete adták át. A Szent István úton, az iparkamara mögötti szervizút is megszépült, új burkolat, szegély és parkolók készültek. A program folytatásáról a közeljövőben dönt a győri önkormányzat. A szakemberek addig is felmérik a város útjainak állapotát és ez alapján rangsorolják a szakaszokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.