Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 05. 16:27, szerda | Helyi

Előzetesben marad a győri énekes

Előzetesben marad a győri énekes

A Győri Járásbíróság 2022. március 6.-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A bíróság megállapította, hogy a személyi szabadság korlátozása a gyanúsított esetében továbbra is indokolt. A határozat indokolása szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabb 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, amelynek büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel emelkedik, így a kiszabható szabadságvesztés felső határa a 15 év.

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított őrizetbe vételét követően bejelentett lakóhely és ezzel kapcsolatos befogadó nyilatkozat nem ellensúlyozza a kiemelt tárgyi súlyú ügyben a szökés elrejtőzés reális veszélyét.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el, e körben a korábbi határozatokban kifejtett indokokat a bíróság fenntartotta.

A határozatot a gyanúsított, a védő és az ügyész is tudomásul vette, a döntés végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.