Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 10. 16:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Első ütemben 1500-1800 devecseri kitelepített érkezésére készülnek Győrben

Első ütemben 1500-1800 devecseri kitelepített érkezésére készülnek Győrben

Győr felkészült arra a helyzetre, ha egy újabb gátszakadás esetén Devecser lakosságát a Rába-parti városba menekítik. Két sportcsarnokban, egy művelődési házban és 18 oktatási intézményben alakítanak ki szükségszállásokat, a honv

"Azt az utasítást kapta a győri védelmi bizottság, hogy szervezze meg esetlegesen 5000 embernek a fogadását" - jelentette be Borkai Zsolt (képen) vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján.

Győr polgármestere a városi sportigazgatóval és létesítmény-vezetőkkel tett bejárást a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Ahol vasárnap délelőtt még kézilabda-mérkőzést játszottak, néhány órán belül tábori ágyak sorakozhatnak. Ha Ajkánál újra szakad a gát, Devecser teljes lakosságát vonatokkal Győrbe menekítik.

Borkai Zsolt polgármester, Győr, Fidesz-KDNP:

"3 fő területet, helyet jelöltünk ki, ezek a Magvassy Mihály Sportcsarnok, az Egyetemi Csarnok, és a győrszentiváni művelődési ház. Itt összességében mintegy 1500 embert tudunk elhelyezni, a többi 3500 embert mintegy 18 helyi intézménynél tudnánk elhelyezni, tornatermekben, kollégiumokban, de első ütemben 1500-1800 emberre számítunk."

A két győri sportcsarnokhoz a késő délután folyamán honvédségi járművekkel szállítják majd a kitelepítettek elszállásolásához szükséges berendezéseket.

Molnár Péter városi sportigazgató, Győr:

"További konténereket várunk még a délután folyamán a honvédség szállításában, amelyben 1300 tábori ágyat és, ha jól tudom, mintegy 3500 lepedőt és ágyneműt fognak ide szállítani, hogy tényleg elhelyezhessük az ide érkezőket."

Devecserből Győrbe vonatokon szállítanák az evakuáltakat, akik karszalagot kapnának. Ezzel vehetik igénybe a szálláshelyet, és a napi háromszori étkezési lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.