Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. November 09. 06:36, péntek | Sport

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) eltiltást szabna ki több olimpiai bajnok úszóra, többek között Hosszú Katinkára is.

Az Inside The Games honlap szerint a FINA egy új, rivális szervezete, a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) december 20-án indítja el a saját világkupa-sorozatát, amelynek az első állomása Torino. A verseny "Energy for Swim" néven fut majd, és ugyan jogilag nem köthető az ISL-hez, az úszóvilágban nyílt titok, hogy a Liga áll mögötte.

A FINA egyelőre nem tehet semmit, mert ugyan a szabály szerint minden nemzetközi versenyt legalább fél évre előre be kell jelenteni, a szervezést papíron az olasz szövetség vállalta magára, és meghívásos versenyként jegyzi, függetlenül a FINA-tól.

A Nemzetközi Szövetség válasza az volt, hogy minden részt vevő úszót legalább egy, legfeljebb két évre eltilt. Több versenyző is jelezte már, ott lesz az olasz városban, köztük például Hosszú Katinka, Adam Peaty és Chad Le Clos is, a teljesség igénye nélkül.

A mellúszás királya, Peaty elmondta, nagyon várja a viadalt, és teljes mellszélességgel kiáll az ötlet mellett, szerinte ez nagyon kell az úszósportnak.

Ha a FINA tényleg szankciókat vezet be a versenyzők ellen, akkor a sportág krémje csak tévéből fogja nézni a jövő évi dél-koreai világbajnokságot.

Ez alighanem egy hosszú háború kezdete, hasonlóan a kosársport (FIBA kontra ULEB) korábbi eseményeihez. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: origo.hu

Kép: Imaginechina/Cai fuliang - Imaginechina/Cai Fuliang

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 14. 16:43, hétfő | Sport

Rally: Szőke András: A technika ördöge közbe szólt

Sajnos Szőke Andrásnak nem a tervek szerint sikerült teljesítenie élete első Szilveszter Rallye futamát, technikai probléma miatt már a verseny elején kiállni kényszerültek.

2019. Január 14. 16:41, hétfő | Sport

Rally: Molnár István: Végre megtört a jég

Mondhatni sikeresen abszolválta a 2018-as esztendő utolsó versenyét Molnár Pisti is, aki most alkalmi navigátorával, Novák Balázzsal állt rajthoz a Szilveszter Rallye-n. Pistivel beszélgettünk.

2019. Január 07. 08:44, hétfő | Sport

Csomós Mixi: Komoly feladat és fantasztikus élmény egy Skoda Fabia R5

Az East Motorsport csapatát erősítette Mogyoródon Csomós Mixi és Nagy Attila, akik a Peugeot kupa után, a múlt heti Szilveszter Rallye-n egy újabb lépcsőfokot léptek fentebb a rallyesport ranglétráján.

2019. Január 03. 12:54, csütörtök | Sport

Rally: Dobogón fejeztük be az évet!

Bronzéremmel lettek gazdagabbak a Juhász tesók a 20. Jubileumi Szilveszter Rallye-n.