Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. November 09. 06:36, péntek | Sport

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) eltiltást szabna ki több olimpiai bajnok úszóra, többek között Hosszú Katinkára is.

Az Inside The Games honlap szerint a FINA egy új, rivális szervezete, a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) december 20-án indítja el a saját világkupa-sorozatát, amelynek az első állomása Torino. A verseny "Energy for Swim" néven fut majd, és ugyan jogilag nem köthető az ISL-hez, az úszóvilágban nyílt titok, hogy a Liga áll mögötte.

A FINA egyelőre nem tehet semmit, mert ugyan a szabály szerint minden nemzetközi versenyt legalább fél évre előre be kell jelenteni, a szervezést papíron az olasz szövetség vállalta magára, és meghívásos versenyként jegyzi, függetlenül a FINA-tól.

A Nemzetközi Szövetség válasza az volt, hogy minden részt vevő úszót legalább egy, legfeljebb két évre eltilt. Több versenyző is jelezte már, ott lesz az olasz városban, köztük például Hosszú Katinka, Adam Peaty és Chad Le Clos is, a teljesség igénye nélkül.

A mellúszás királya, Peaty elmondta, nagyon várja a viadalt, és teljes mellszélességgel kiáll az ötlet mellett, szerinte ez nagyon kell az úszósportnak.

Ha a FINA tényleg szankciókat vezet be a versenyzők ellen, akkor a sportág krémje csak tévéből fogja nézni a jövő évi dél-koreai világbajnokságot.

Ez alighanem egy hosszú háború kezdete, hasonlóan a kosársport (FIBA kontra ULEB) korábbi eseményeihez. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: origo.hu

Kép: Imaginechina/Cai fuliang - Imaginechina/Cai Fuliang

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 12. 09:24, hétfő | Sport

Újból aranyérmes a gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor nyerte az első 1000 méteres versenyt a rövidpályás gyorskorcsolyázók második, Salt Lake Cityben zajló világkupa-állomásának szombati napján.

2018. November 12. 08:29, hétfő | Sport

Hamilton nyerte a Forma-1-es Brazil Nagydíjat

Ötszörös világbajnok lett vasárnap Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája. Ezzel a sikerével sikerével pedig megszerezte csapata ötödik konstruktőri világbajnoki címét.

2018. November 12. 05:15, hétfő | Sport

Borzalmas tragédia: Félbeszakadt a meccs, összeesett és elhunyt a 28 éves focista

Körülbelül a 60. percnél félbeszakadt a Csorna-Lébény megyei mérkőzés, Sipőcz Tamás a Csorna 28 éves játékosa mérkőzés közben elhunyt.

2018. November 10. 07:22, szombat | Sport

Rally: Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!

Az ORB 2018-as utolsó megmérettetésének ideje 2018.11.09-11, helye Nyíregyháza-Zemplén.