Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. November 09. 06:36, péntek | Sport

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) eltiltást szabna ki több olimpiai bajnok úszóra, többek között Hosszú Katinkára is.

Az Inside The Games honlap szerint a FINA egy új, rivális szervezete, a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) december 20-án indítja el a saját világkupa-sorozatát, amelynek az első állomása Torino. A verseny "Energy for Swim" néven fut majd, és ugyan jogilag nem köthető az ISL-hez, az úszóvilágban nyílt titok, hogy a Liga áll mögötte.

A FINA egyelőre nem tehet semmit, mert ugyan a szabály szerint minden nemzetközi versenyt legalább fél évre előre be kell jelenteni, a szervezést papíron az olasz szövetség vállalta magára, és meghívásos versenyként jegyzi, függetlenül a FINA-tól.

A Nemzetközi Szövetség válasza az volt, hogy minden részt vevő úszót legalább egy, legfeljebb két évre eltilt. Több versenyző is jelezte már, ott lesz az olasz városban, köztük például Hosszú Katinka, Adam Peaty és Chad Le Clos is, a teljesség igénye nélkül.

A mellúszás királya, Peaty elmondta, nagyon várja a viadalt, és teljes mellszélességgel kiáll az ötlet mellett, szerinte ez nagyon kell az úszósportnak.

Ha a FINA tényleg szankciókat vezet be a versenyzők ellen, akkor a sportág krémje csak tévéből fogja nézni a jövő évi dél-koreai világbajnokságot.

Ez alighanem egy hosszú háború kezdete, hasonlóan a kosársport (FIBA kontra ULEB) korábbi eseményeihez. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: origo.hu

Kép: Imaginechina/Cai fuliang - Imaginechina/Cai Fuliang

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 20. 15:01, szombat | Sport

Tapasztalatszerzésből jeles

A Hungaroringen kezdődött az autós gyorsasági szezon a Laptiming Driving Academy Kupa. A hétvége tapasztalatairól és az elért eredményekről kérdeztem Nagy Benjámint.

2019. Április 20. 12:59, szombat | Sport

Locsolkodás helyett verseny

Április 21-én kezdődik Máriapócson a Húsvéti Nemzetközi Rallcross Parádé. A verseny előtt ifj. Nedecki Lászlót kérdeztem.

2019. Április 19. 08:00, péntek | Sport

Győzelmekkel és dobogós helyekkel kezdett a Gender Racing a Hungaroringen

Futamgyőzelmekkel és dobogós helyezésekkel kezdte a bajnoki szezont a GRT a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági OB első fordulóján.

2019. Április 18. 06:25, csütörtök | Sport

Autóbalesetben elhunyt a fiatal magyar focista

A harmadosztályú futsalbajnokságban szereplő Dunakeszi Kinizsi 20 éves focistája, Szabó Bence autóbalesetben meghalt.