Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Október 03. 11:16, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Emberölés kísérlete miatt vádat emeltek a volt élettársára rálövő férfi ellen

Emberölés kísérlete miatt vádat emeltek a volt élettársára rálövő férfi ellen

Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 53 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel egy budapesti bevásárlóközpontnál rálőtt volt élettársára - közölte az MTI-vel a főügyész helyettese pénteken.

Szoboszlai-Szász Richárd közleményében azt írta: a nő 2013 év elején szakított a férfival, majd új párkapcsolata lett és ezt a vádlott nem tudta feldolgozni.
A férfi egy budapesti piacon lőfegyvert és lőszereket vásárolt. Azt azonban nem tudta, hogy a fegyvert korábban már egyszer hatástalanították, majd később visszaélesítették, és az átalakítások következtében a pisztolyból kilőhető lövedék átlagos energiája jelentősen csökkent.
Tavaly október 8-án a férfi telefonon arra kérte a sértettet, hogy találkozzanak aznap este egy VI. kerületi bevásárlóközpontnál, ahova az előre betárazott lőfegyvert is magával vitte.
A találkozón a férfi többször szóba hozta korábbi kapcsolatukat, sérelmezve, hogy a sértett szakított vele. Egyre ingerültebb lett, kiabálni kezdett a nővel, majd többször megütötte. Ezután elővette a lőfegyverét, csőre töltötte és a sértettre fogta, aki megpróbált elmenekülni. A férfi azonban ekkor rálőtt a tőle mintegy 10 méterre lévő, menekülő nőre. A lövedék eltalálta a nőt, azonban a fegyver átalakítása miatt, csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A célzott lövés ugyanakkor az ügyészség szerint közvetlen közelről még így életveszélyes sérülést okozhatott volna a nőnek.
A sértettnek ezután sikerült segítséget kérnie, miközben a vádlott elmenekült a helyszínről.
A férfival szemben a vád - más bűncselekmény mellett - emberölés bűntettének kísérlete, amelyért öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.