Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 26. 17:23, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Erzsébet-program - Közel 3 milliárd forint fordítható szociális üdültetésre

Erzsébet-program - Közel 3 milliárd forint fordítható szociális üdültetésre

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közel 3 milliárd forintot fordít idén szociális üdülésre, gyermekek, fiatalok táboroztatására, őszi, téli kirándulásokra - ismertette Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője kedden, Zalaegerszege

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közel 3 milliárd forintot fordít idén szociális üdülésre, gyermekek, fiatalok táboroztatására, őszi, téli kirándulásokra - ismertette Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője kedden, Zalaegerszegen.

A támogatásra szánt pénzösszeg lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élők, nagycsaládosok, nyugdíjasok, közfoglalkoztatottak, hátrányos helyzetű családok és a gyermekek is nyaralhassanak. A családok közül a kifejezetten a hátrányos helyzetben, nehéz körülmények között élők jelentkezhetnek az üdülési programokra. A gyermekeknek kiírt programokra nincs jövedelem határ, de a tavalyi tapasztalatok szerint a táborozó gyerekek túlnyomó többsége olyan nehéz családi körülmények között él, hogy nem lett volna lehetőségük a nyaralásra - hangsúlyozta a program szóvivője.
Szólt arról is, hogy az Erzsébet-program pályázataira csak elektronikus úton lehet jelentkezni, ezért az üdülési alapítvány négy országos hálózattal kötött együttműködést, amely lehetővé teszi, hogy azok a családok is be tudják nyújtani a pályázatukat, amelyeknek nincs internet-hozzáférése. Szerte az országban másfélezer olyan pontot hoztak létre, ahol az érdeklődök a jelentkezéshez minden segítséget megkapnak: internetkapcsolatot biztosítanak számukra, segítenek az űrlapok kitöltésében, e-mail cím létrehozásában, vagy akár a szállásfoglalásban. A pályázók országszerte közel félszáz helyszín - szálloda, vendégház, tábor - közül választhatnak. Sokféle lehetőség van, a Balatonon, hegyekben, városokban. Az Erzsébet-tábor keretében tematikus táborokat szerveznek, az intézmények pedig az általános táborokra nyújthatják be jelentkezésüket.
Nagy Anna az Erzsébet-programot az elmúlt húsz év legnagyobb szociális programjának nevezte. Arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 3 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat, így a program keretében 100 ezer ember, közülük 30 ezer gyermek üdülhetett, nyaralhatott.
Rigó Csaba kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormány legnagyobb szociális programja Zalában is népszerű. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatokon kétezer szociálisan hátrányos helyzetű zalai ember tudott üdülni, ezer gyermek pedig Erzsébet-táborokban és őszi kiránduláson vett részt. Idén Zalából közel nyolcszázan pályáztak szociális üdültetésre, Erzsébet-táborba, őszi, tavaszi kirándulásra pedig több mint kétszáz gyermek jelentkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal