Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Június 12. 07:25, kedd | Belföld

Északnyugatról jöhet az íéletidő, 34 fokkal - Másodfokú figyelmeztetés

Északnyugatról jöhet az íéletidő, 34 fokkal - Másodfokú figyelmeztetés

Kedden folytatódik a meleg, gomolyfelhős időjárás. Zivatar főleg az esti órákban törhet ki. 28 és 34 fok közötti kánikulai meleg ígérkezik.

Szerdán és csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Fokozatosan visszaesik a hőmérséklet: csütörtökön néhol 20 fok alatt maradhat a maximum.

Hétvégén fokozatosan újra erősödik a nappali felmelegedés, miközben ismét növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. Délutánonként 27 fok körüli értékeket mérhetünk.

A keddi veszélyjelzésük szerint másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest megyében, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Veszprém megyében a heves zivatarok veszélye miatt.

Szintén heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyére a hőség miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 28 és 34 Celsius-fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Délután a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéit zivatarok érik el, melyek egyre intenzívebbé válva és rendszert alkotva haladnak keleti, délkeleti irányba (este érhetik el a főváros térségét, késő este pedig a Tisza vonalát). Ezek között nagy eséllyel lehetnek heves zivatarok, melyekhez kapcsolódva 90-100 kilométer/órás szélroham, nagyobb szemű jég és felhőszakadás társulhat.

Szerdára virradó éjszaka a zivatartevékenység súlypontja fokozatosan áthelyeződik az északkeleti országrészre, míg az ország más részein lassacskán - átmenetileg - megnyugodhat a légkör.

Forrás: origo.hu

Fotó: Northfoto

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.