Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 15. 07:48, szerda | Belföld

Ettél már sörfagyit?

Ettél már sörfagyit?

A közép-európai csúcsgasztronómia legjavát felsorakoztató Gourmet Fesztivál idén 9. alkalommal 50-nél is több kiállítóval nyitja meg a 2019-es évadot.

Az idei fesztivál főszereplői a paprika, a sercli és a sör. Így ezúttal sörfagyit és sörgumicukrot is kóstolhatunk.

Május 16-19. között a Millenárison a világhírű Michelin-csillagos sztárséfek mellett felsorakoznak az idei év cukrászai és a street food kiemelkedő képviselői is.

Az ízek harmóniájára törekvő látogatók a prémium minőségű borok, pezsgők és pálinkák mellett a fesztivál hivatalos vizét, a Szigetközi Friss Vízet is megkóstolhatják.

Ez még mindig nem minden, hiszen a sör témáját kihasználva egészen elképesztő fogások születnek majd. Piszkor Norbert IPA-ból készít sörfagylaltot, a Gastro-Hack meg grúz lepényt, vagyis hacsapurit tálal sörös, füstölt marharaguval.

A fagylalt nem sörből, hanem a sör hozzávalóival készül. Minden meglesz benne, annyi a különbség, hogy végül nem erjesztik ki.

A Sütizz többek között sörgumicukorral is várja az érdeklődőket. Gerő Eszter, a cukrászda társalapítója elmondta, hogy a Fehér Nyúl sörét használják a cukrok elkészítéséhez, amelynek receptje pektint, zselatint, cukrot és egy kis citromot tartalmaz. A sörgumicukrot Söribónak nevezték el.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - Shutterstock

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 18:03, szombat | Belföld

Az európai élmezőnybe tartozik a fővárosi állatkert

A hazai állatkertek közül az első, Európa 110 vezető állatkertje között pedig a 17. helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert egy mértékadó értékelési rendszer, a Sheridan-lista szerint

2019. Május 25. 16:57, szombat | Belföld

Vasárnap tetőzik a Duna Budapestnél

Az országban a folyók megemelkedett árszintje miatt jelenleg 540,3 kilométeren van árvízvédelmi készültség elrendelve – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

2019. Május 25. 16:32, szombat | Belföld

Kampány indul a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítéséért

Kampányt indít a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

2019. Május 25. 12:07, szombat | Belföld

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz.