Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. November 28. 07:00, kedd | Helyi

Extra meglepetéssel köszönti Budapest Finnországot

Extra meglepetéssel köszönti Budapest Finnországot

Budapesten is megünneplik a 100 éve független Finnországot. Ebből az alkalomból kék-fehér díszkivilágítást kap az Erzsébet híd, a Gellért-hegyi vízesésnél pedig megidézik az északi fényt.

Finnország 2017-ben ünnepli függetlenségének századik évfordulóját, ebből az alkalomból december elején kék-fehér díszkivilágítást kap Budapesten az Erzsébet- híd, a Gellért-hegyi vízesésnél pedig megidézik az északi fényt.

A Suomi – Finland 100 ünnepi év csúcspontja december 6., a függetlenség elnyerésének 100. évfordulója lesz. A centenárium tiszteletére világszerte több ikonikus hely és épület kap december első napjaiban kék-fehér díszvilágítást, így Budapesten december 3. és 6. között a Finn Nagykövetség az állam hivatalos zászlaját szimbolizáló kék-fehér színbe öltözteti az Erzsébet hidat, a Gellért-hegyi vízesésnél pedig a Finn Intézet szervezésében egy fényinstalláció segítségével idézik meg az északi fényt, az Aurora Borealist – közölték a szervezők hétfőn.

A vetítés magyar és finn művészek együttműködésében valósul meg. A sarki fényt szimbolizáló „fényszobor” megálmodói Nagy András és Bordos László Zsolt médiaművészek. A Bordos.ArtWorks a 2000-es évek eleje óta foglalkozik fényfestéssel.

https://www.youtube.com/watch?v=ih8vLl75v7U&feature=youtu.be
A művészek 2018 januárjában a LUX Light Art Festival meghívott vendégeiként készítenek egyedi vetítést a helsinki székesegyház ikonikus épületére a Suomi-díjas Kasperi Laine, az egyik legismertebb finn DJ zenéjével kiegészítve.
Forrás: nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.