Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Január 05. 10:31, péntek | Külföld

FANTASZTIKUS! Dallam rejtőzik az 520 éve elkészült Utolsó vacsora festményben

FANTASZTIKUS! Dallam rejtőzik az 520 éve elkészült Utolsó vacsora festményben

Elképesztő dologra jött rá az olasz férfi a világ talán legfantasztikusabb, legösszetettebb, legrejtélyesebb festménye kapcsán.

Leonardo da Vinci 1498-ra, azaz 520 évvel ezelőttre készíti el 422 cm magas és
904 cm széles festményét.

Ha össze szeretnénk állítani a valaha volt legtitokzatosabb, rejtélyekkel leginkább átszőtt festmények listáját, Leonardo da Vinci képe, az 1494-98 közt megalkotott Az utolsó vacsora méltán kerülhetne az élmezőnybe. Sőt, talán nem lenne túlzás azt állítani, hogy kiérdemelné az első helyet.

A Jézus keresztre feszítése előtti napon tanítványaival közös vacsoráját és az eukarisztia szentségét megörökítő képről időről időre újabb és újabb fantasztikus, évszázadokon át rejtőzködő részletek fedik fel magukat a világ előtt.Dallam a képbenGiovanni Maria Pala olasz zeneszerző felfedezése egyike a legfantasztikusabbaknak, melyeket valaha a kép kapcsán tettek. A következőkben szólunk a részletekről, és további rejtélyeket, felfedezéseket is mutatunk a kép kapcsán.


Pala húzott öt vízszintes vonalat, és a vonalakhoz eső, azokon így elhelyezkedő kenyereket és kezeket hangjegyekként értelmezte.

A DALLAMOT ITT TUDJÁTOK MEGHALLGATNI:

https://www.youtube.com/watch?v=ib5BnMe3elQ

Az Utolsó vacsora egyébként a milánói Santa Maria della Grazie-kolostor falára készült. Érdekes részlet, hogy da Vinci nem nedves vakolatra dolgozott, hogy az idő ne sürgesse, és a színek is élénkebbek legyenek.

Forrás: femina.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez