Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Április 22. 14:29, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Faültetéssel, szemétszedéssel és erdőjárással is ünneplik

Faültetéssel, szemétszedéssel és erdőjárással is ünneplik

Április 22-én van a Föld napja. 1970-ben rendezték meg először egy amerikai diák kezdeményezésére, Magyarország 1990-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. Évek óta számtalan környezetvédelmi programot rendeznek ezen a napon országszerte.

Sokfelé faültetéssel, szemétszedéssel, erdőjárással vagy kirándulással ünneplik csütörtökön a Föld napját, amelyet immár 20. alkalommal rendeznek meg Magyarországon. Budapesten a Gödör Klubban egész nap különböző programokkal készülnek, a Fővárosi Állatkertben pedig Föld hetet rendeznek idén, vagyis egész héten át ünnepelnek. De a főváros más pontjain és országszerte lesznek környezetvédő programok.


A Föld napját először 1970. április 22-én rendezték meg Dennis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. A diákból azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát, Magyarországon 1990 óta ünneplik.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 16:05, kedd | Belföld

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2019. Április 23. 15:32, kedd | Belföld

Két ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben Szegeden

Szén-monoxid-mérgezés miatt két ember meghalt, hármat kórházba vittek kedden Szegeden - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

2019. Április 23. 15:00, kedd | Belföld

Újabb bombát hatástalanítanak hétvégén, most a Bozsik Stadionnál

Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál, ezért a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni. Ez a tömegközlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

2019. Április 23. 14:00, kedd | Belföld

Az ügyészség elutasította a szökött, fegyveres rab panaszát

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) elutasította a Fővárosi Törvényszékről február 15-én megszökött fogvatartott gyanúsítás elleni panaszát - tudatta Keresztes Imre főügyész, a KNYF vezetője hétfőn az MTI-vel.