Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Február 15. 15:41, péntek | Belföld

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Egy nagymarosi férfi 2018 júliusában egy este elhatározta, hogy kirabolja a Nagymaros-Visegrád vasútállomás jegypénztárosát.

Eltervezte, hogy visz magával egy kést, és azzal kényszeríti majd arra, hogy adja át a bevételt. Arra számított, hogy legalább 1 millió forintot szerezhet.

Fekete nadrágot és fekete kapucnis felsőt húzott, és egy fekete pólót kötött az arcára. Sőt, váltóruhát is elrejtett a Duna-parton, hogy menekülés közben átöltözzön, és ne ismerjék fel - olvasható az Ügyészség oldalán.

A késsel a kezében bement az állomás épületébe. Egy ideig csak figyelte a nőt, aki éjfél előtt lépett ki a pénztárból.

Odafutott hozzá, beráncigálta a pénztárba, és követelte tőle, hogy adja át a széfben lévő pénzt.

Mivel a kassza üres volt, a rabló kirántotta az íróasztal fiókját és zsebre vágta az ott talált 31 ezer forintot. A férfi eémenekült, a pénztáros pedig segítséget kért az állomásra érkező vonat mozdonyvezetőjétől.

Eközben a férfi átvette a váltóruháját, a másikat pedig meggyújtotta és a késsel együtt a folyóba dobta. A pénzt néhány nap alatt elköltötte. De nem volt sokáig szabadlábon: tíz nap alatt elfogták, és letartóztatták. A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett fegyveres rablás miatt emelt vádat ellene.

orrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 17:38, kedd | Belföld

Véres kocsmai verekedés Miskolcon

A rendőrök elfogtak egy 16 éves taktaharkányi fiút, aki vita közben súlyosan megsebesítette társát a borotvájával - írja a police.hu

2019. Május 21. 16:07, kedd | Belföld

Ápolóra támadt egy makói férfi

A makói férfi bement az egyik helyi háziorvosi rendelőbe, hogy gyógyszereket írasson fel magának. A nyugtatókat sem az orvos, sem az ápoló nem akarta felírni, ezután ragadta meg az ápoló nyakát.

2019. Május 21. 16:01, kedd | Belföld

Plácido Domingo koncertjével nyitják meg a szegedi a Szent Gellért Fórumot

A világszerte ünnepelt énekes, Plácido Domingo koncertjével nyitják meg augusztus 28-án Szeged új ifjúsági és sportcentrumát, a Szent Gellért Fórumot - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

2019. Május 21. 14:40, kedd | Belföld

Júniusban lép életbe az e-jegyrendszer Budapesten

Egy hónapon belül elindulhat Budapesten a közösségi közlekedésben az e-jegyrendszer kísérleti programja, a főváros és a kormány megállapodása értelmében.