Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Szeptember 19. 19:57, szerda | Helyi

Felébredt álmából a nosztalgiajárat

Felébredt álmából a nosztalgiajárat

A tavaly nyáron forgalomból kivont, de nosztalgiacélra megtartott jármű sok megyei utas kedvence volt az elmúlt közel 20 évben. Szerdán újra előhozták garázsából és sok érdeklődő utazhatott vele a Mobilitási Hét alkalmából.

Az utolsó győri Ikarus EAG E99-essel ingyenes, autóbuszos városnézésen vehettek részt az érdeklődők, két időpontban. Az autóbusz Győr különböző városrészeiben, területein járt, megtekintve városunk értékeit.
Az idegenvezető Csobayné Pintér Éva volt, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapatából.

Többek között érintették az Olimpiai Sportparkot, a Széchenyi István Egyetemet, az AUDI gyárat, az Ipari Parkot.

„A magyar autóbuszgyártás a kilencvenesévek csúcsterméke, az emeletes Ikarus EAG E99-es első Scania alvázas példánya volt. Ne feledjük, hogy amit az Ikarus Egyedi és a Scania kooperációjában épült típus nyújtott 1998-ban, az akkoriban a technika csúcsát jelentette. Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár 1995-ben mutatta be új zászlóshajóját, az emeletes Ikarus EAG E99-est, Rába B309.54 alvázon” – számolt be a magyarbusz.info írása.

Az autóbuszok elsősorban a 70 fős befogadóképességük miatt nagy forgalmú, jellemzően távolsági vonalakon közlekedtek, a két volánbuszos példány pedig az Eurolines égisze alatt nemzetközi járatokat is teljesített. A Kisalföld Volán két példánya 1995 és 1999-ben jöttek le a gyártósorról. Az idősebb FGG-421, míg fiatalabb társa GWX-081-es rendszámmal kezdte meg a szolgálatot.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 07:09, péntek | Helyi

205 új parkolóhelyünk lesz

Pénteken, azaz ma déltől használhatjuk az Árpád úti 44. szám alatti parkolóházat.

2018. December 11. 12:28, kedd | Helyi

Madárkalács az Apáczai-karon

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának udvarán a fák-bokrok az adventi időszakban nem fénylő, és nem is harsány, de gondoskodó „karácsonyfákká” válnak, a természetbe olvadó, hasznos díszekkel, madárkalácsokkal.

2018. December 11. 07:56, kedd | Helyi

Győriek a megyei angolverseny élén

Idén a 130 általános iskolás és kisgimnazista jelentkező oldott meg írásbeli feladatokat, a Győr-Moson-Sopron megyei angolversenyen.

2018. December 11. 06:00, kedd | Helyi

Életműdíjat kapott a Győri Nemzeti Színház műszaki vezetője

Hétfőn este adták át a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat Budapesten, a Nemzeti Színházban.