Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Szeptember 19. 19:57, szerda | Helyi

Felébredt álmából a nosztalgiajárat

Felébredt álmából a nosztalgiajárat

A tavaly nyáron forgalomból kivont, de nosztalgiacélra megtartott jármű sok megyei utas kedvence volt az elmúlt közel 20 évben. Szerdán újra előhozták garázsából és sok érdeklődő utazhatott vele a Mobilitási Hét alkalmából.

Az utolsó győri Ikarus EAG E99-essel ingyenes, autóbuszos városnézésen vehettek részt az érdeklődők, két időpontban. Az autóbusz Győr különböző városrészeiben, területein járt, megtekintve városunk értékeit.
Az idegenvezető Csobayné Pintér Éva volt, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapatából.

Többek között érintették az Olimpiai Sportparkot, a Széchenyi István Egyetemet, az AUDI gyárat, az Ipari Parkot.

„A magyar autóbuszgyártás a kilencvenesévek csúcsterméke, az emeletes Ikarus EAG E99-es első Scania alvázas példánya volt. Ne feledjük, hogy amit az Ikarus Egyedi és a Scania kooperációjában épült típus nyújtott 1998-ban, az akkoriban a technika csúcsát jelentette. Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár 1995-ben mutatta be új zászlóshajóját, az emeletes Ikarus EAG E99-est, Rába B309.54 alvázon” – számolt be a magyarbusz.info írása.

Az autóbuszok elsősorban a 70 fős befogadóképességük miatt nagy forgalmú, jellemzően távolsági vonalakon közlekedtek, a két volánbuszos példány pedig az Eurolines égisze alatt nemzetközi járatokat is teljesített. A Kisalföld Volán két példánya 1995 és 1999-ben jöttek le a gyártósorról. Az idősebb FGG-421, míg fiatalabb társa GWX-081-es rendszámmal kezdte meg a szolgálatot.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 16:18, péntek | Helyi

I. Arrabona Állásbörze-2019. március 1. Győr, ETO Park Élményközpont

Nincs munkahelyed, vagy váltanál? Szeretnél több lehetőségről egy helyen tájékozódni? LÁTOGASS EL ÁLLÁSBÖRZÉNKRE, és tedd fel kérdéseid a régió legjelentősebb munkaadóinak. Regisztrálj a helyszínen, és NYERJ LAPTOPOT!

2019. Február 20. 14:54, szerda | Helyi

Tűz ütött ki egy győri óvodában

Az ott tartózkodóknak sikerült még időben elhagyniuk az épületet- számolt be honlapján a Országos Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

2019. Február 19. 15:30, kedd | Helyi

Húsvétra elkészül a belvárosi keresztút

A Győr belvárosi szabadtéri keresztút a Győri Egyházmegye, az önkormányzat, valamint elkötelezett helyi vállalkozók összefogásából, kortárs alkotók közreműködésével készül. Az Európában egyedülálló projekt részleteiről kedde

2019. Február 19. 12:30, kedd | Helyi

Hamarabb épülhet a vízi élményparkunk, kiemelt beruházása lett Győrnek

A Modern Városok Program aktualitásairól – köztük a kórház melletti parkolólemezről - is beszélt Borkai Zsolt polgármester a Győrplusz Rádióban. A napokban kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a vízi élménypark megvalósít