Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 16. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Felfüggesztettet kaptak: amputálni kellett a fiatal lábát

Felfüggesztettet kaptak: amputálni kellett a fiatal lábát

Egyenként egy év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a két autóst, akik egy ütközés következtében elgázoltak két fiatalt a zebrán, Szombathelyen. A két évvel ezelőtt történt baleset egyik sérültjének lábát amputálni

A baleset 2008 szeptemberében történt a vasi megyeszékhely Rohonci utcáján. A négysávos úton egy személyautó haladt a Sportliget felé, ám amikor a sofőr ráeszmélt, hogy rossz irányba tart, megfordult az úton. A manőver közben karambolozott egy nagy sebességgel haladó autóval, mely az ütközés erejétől a járdára sodródott. Ott az autó elütött két középiskolás diákot, akik közül az egyik maradandó fogyatékosságot szenvedett, egyik lábát amputálni kellett. A Szombathelyi Városi Bíróság szerdai tárgyalásán mindkét sofőrt bűnösnek találta, egyenként egy év szabadságvesztéssel sújtotta őket, ám a büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztette. A két sofőrt egy, illetve másfél évre eltiltotta a bíróság a járművezetéstől, s jelentős pénzbüntetést is kiszabott rájuk. Az ítélet nem jogerős. (da)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön