Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2019. Január 05. 08:07, szombat | Helyi

Fenyőgyűjtés

Fenyőgyűjtés

A Győr-Szol Zrt. a karácsonyi ünnepek előtt kijelölte a közterületi fenyőgyűjtő helyeket.

A gyűjtőhelyek listája a tavalyihoz képest az igényeknek megfelelően nyolc új helyszínnel bővült, így összesen 102 fenyőgyűjtő depó üzemel Győrben.


Új helyszínek: Tárogató u. - Nyerges u. sarok garázsoknál, Arató úti emlékparknál, Winter Ernő u. – Katód u. sarok a szelektív szigettel szemben az új parkolónál, Kálvária u. – Hunyadi u. sarok a szelektív sziget előtti zöldterületen, Bartók Béla u. 42. szám mögött a Herman Ottó u. zöldterület, Mester u. 28-30. sz. előtt, Szabolcska u. –Török István u. sarok, Törökverő u. – Homoksori u. út sarok a szelektív sziget mellett.

A gyűjtőhelyek teljes listája ide kattintva olvasható.

A fenyőfák újrahasznosíthatósága érdekében kéri a szolgáltató, hogy a volt karácsonyfáról kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le a díszeket és a dekorációt. Ugyancsak fontos, hogy a fenyőfák a kijelölt helyekre kerüljenek, illetve hogy a depókba más hulladékot ne rakjon senki.

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közszolgáltatási hulladékszállítási működési területén a családi házas övezetekben, illetve a bio hulladékgyűjtővel rendelkező ingatlanok esetében a díszek nélküli fenyőfa apróra aprítva a barna fedeles kukában is elhelyezhető. A volt karácsonyfák a díszek nélkül, a jogosultság igazolása után a hulladékudvarokba is beszállíthatóak. A győri hulladékudvarok nyitva tartása a www.gyhg.hu weboldalon olvasható. A vidéki hulladékudvarok jelenleg zárva tartanak, a nyitásuk időpontjait a közszolgáltató január 17-ig közzé teszi.

A Győr-Szol Zrt. külön megköszöni a lakosság együttműködését.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 20. 06:49, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 21-től

Nézzük, mit ígérnek a csillagok:

2019. Január 20. 06:41, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Január 19. 09:05, szombat | Helyi

Új gépek szolgálatban

Két új, Wisconsin típusú kisgéppel gyarapodott a Győr-Szol Zrt. járműflottája, amelyeket a januári havazásban már élesben is kipróbált a szolgáltató.

2019. Január 16. 12:05, szerda | Helyi

Nem csak a fejre kerülhet korona

Fogaink az idő múlásával tönkre mehetnek. Ehhez hozzájárulhatnak genetikai adottságok is, illetve az, ha az ember nem megfelelően, vagy nem rendszeresen ápolja a fogsorát.