Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Február 21. 07:25, péntek | Belföld

FIGYELEM! Hamis, interneten vásárolható, veszélyes gyógyszerre figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága

FIGYELEM! Hamis, interneten vásárolható, veszélyes gyógyszerre figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága

Folyamatosan szigorítják a hatóságok a gyógyszerforgalmazás szabályait Magyarországon, de még mindig sok a hamis készítmény, főként az interneten.

A Magyar Kardiológusok Társasága egy olyan termék veszélyére figyelmeztet, amelyet úgy hirdetnek, örökre megszünteti a vérnyomás problémákat. A társaság azt kéri a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőktől, ne dőljenek be a jól hangzó szlogeneknek – hangzott el az M1 Híradójában.

Mintegy kétmillió ember szenved szív- és érrendszeri betegségben Magyarországon. A többségnek gyógyszert kell szednie, azonban a készítményeket csak akkor szabad mással helyettesíteni, ha az orvos engedélyezi.

Az interneten hónapok óta hirdetnek egy készítményt, amely megszünteti a vérnyomásproblémákat. Több oldalon is árulják, népszerűsítéséhez ismert orvosok és intézmények nevét is felhasználják.

A hamis reklámkapmány miatt az év elején a forgalmazó honlapokat letiltották, azonban a termék nem tűnt el a világhálóról, új néven továbbra is kapható.

A Társaság a termék veszélyeire figyelmeztet: mint mondják, az összetevői nem ismertek, és az sem bizonyított, hogy hatásos. Azt kérik az emberektől, hogy ne dőljenek be a jól hangzó szlogennek, mert az életüket kockáztatják.

A gyógyszerhamisítás ellen a magyar hatóságok folyamatosan fellépnek. Február elején például egy teherautónyi indiai készítményt foglaltak le, mert a terméket engedély nélkül akarták forgalmazni.

Forrás: hirado.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal