Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Január 15. 09:54, szerda | Helyi

Finnországban díjazták Forgács Péter rendezését

Finnországban díjazták Forgács Péter rendezését

A legnagyobb büszkeség a Győri Nemzeti Színház igazgatója számára az a négy díj, amelyeket a finnországi rendezéséért, a Kabaréért gyűjtött be.

Forgács Péternek sikeresen indult az új esztendő. Rendezésében tarol az Elisabeth című musical, közben már a Váratlan vendég című krimit is próbálja a Kisfaludy Teremben, amelyet február 8-án mutatnak be.

Kováts Gergely Csanád koreográfussal és a finn társulattal közösen vitte színpadra a Kabaré című musicalt a Kuopiói Városi Színházban. A darab, amely szeptember közepén debütált, hatalmas sikert aratott.

Hasonlóan, mint itthon, Finnországban is minden évben versenybe szállnak a színházi produkciók, a nívós előadások több kategóriában mérettetnek meg. Forgács Péter Kabaréját a legjobb musical előadásnak választották, de a darabból több szereplőt is értékeltek. A legjobb színész díját a konferansziét alakító Mikko Rantaniva nyerte, a legjobb női szereplőnek járó elismerést pedig a Maxot megformáló Virpi Rautsiala zsebelte be, aki a Bernarda Alba házában is játszik. Az év teátruma a Kuopiói Városi Színház lett – mindez a Kabarénak köszönhetően. A rendező a Győr Plusznak elmondta, ez óriási büszkeség számára.

Forgács Péter pénteken visszatér Kuopióba, hogy ismét megnézze darabját, így személyesen is lehetősége lesz gratulálni a díjazott színészeknek.

Forrás: gyorplusz.hu

FOTÓ: Kuopiói Városi Színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.