Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Augusztus 07. 10:50, kedd | Belföld

Földtörténeti időutazásra hív a Pangea Hotel

Földtörténeti időutazásra hív a Pangea Hotel

Magyarországon első alkalommal nyílt meg hétfőn egy olyan szálloda, amely földtörténeti utazásra invitálja vendégeit.

A nyíregyházi háromszintes Pangea Ökocentrum és Szálloda 38 szobával, konferenciatermekkel, reggelivel, kávézóval, és korlátlan Állatparki látogatással vár mindenkit augusztus 6-tól – olvasható a szálloda Facebook-oldalán. Az itt megszálló vendégeket szeretnék egy ökológiai, ősi hangulatú, Föld körüli utazásra meginvitálni. A hotel minden szobáját más-más állatról nevezték el, és a névhez alkalmazkodik a helyiség berendezése. A hotel vendégei különleges környezetben, zsiráfok, cápák, fehér tigrisek és további 500 faj szomszédságában ébredhetnek.

A Nyíregyházi Állatpark a Modern Városok Program keretében újul meg, ennek a mintegy 7 milliárd forintos projektnek a része volt a Pangea Ökocentrum és Szálloda megépítése több mint 1,6 milliárd forintból. Az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházás első elemeként a látogatóközpontot adták át 2018 márciusában.

Előkészítés alatt van egy csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság. Az Európában egyedülálló állatparki bemutató húszezer évet visszapörgetve mutatja be a mamutot, a kardfogú tigrist vagy a gyapjas orrszarvút. A figurákat úgynevezett animatronic technológiával elevenítenék meg a látogatók előtt, akik a mai sarkvidékek élővilágával is megismerkedhetnek. A különleges jegesmedve-bemutató mellett meg lehet majd nézni a rénszarvasokat és a pingvineket, megépül a hideg tengerek élővilágát bemutató akvárium és egy különleges látogatói vízi út, amelyen a vízen is körbejárható lesz az épület.

A teljes beruházás 2020-ra készül el.

Forrás: turizmus.com

Kép: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.