Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 13. 14:00, péntek | Belföld

Futnak a hírességek - 42 év, 42 km

Futnak a hírességek - 42 év, 42 km

A Győri Nemzeti Színház és a Madách Színház színésze, Nagy Balázs élete első maratonjára készül a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál második napján, október 15-én.

2012 óta rendszeressé vált a különleges "42év, 42km" futás, melynek lényege, hogy az adott híresség a 42. születésnapjára 42 km-rel "lepi meg" magát, azaz élete első Budapest Maratonjával Nagy Balázs a táv teljesítésével beléphet abba a klubba, melynek már tagja Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, Rippel Ferenc artistaművész, Csőre Gábor színművész, Dombi Tibor egykori válogatott labdarúgó, Kovács Áron televíziós műsorvezető.

Nagy Balázs az elmúlt húsz évben szinte minden Győrben bemutatott zenés darab főszerepét eljátszotta a West Side Storytól a Hairig. A Madách Színházban jelenleg több futó darabban játszik (Szerelmes Shakespeare, Meseautó, Spamalot, Jézus Krisztus szupersztár, Én, József Attila, Poligamy, Mamma Mia!, Váratlan vendég). A kitűnő színész négy éve kezdett komolyabban foglalkozni a futással. Ez a sport mindig is jelen volt az életében, általános iskolás kora óta futott, de sokáig csak a rövidebb távok érdekelték, majd a komolyabb kihívás miatt áttért a hosszabb távú futásokra.

Balázs a felkészülésére komoly figyelmet fordított és minden lehetséges információt begyűjtött, hogy minél eredményesebben essen át élete első maratonján. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egyik tanácsadója nem más, mint a hétszeres SPAR Budapest Maraton győztes, egykori olimpikon. "Van egy nagyon kedves győri ismerősöm, Földingné Nagy Judit, aki a mai napig a Budapest Maraton csúcstartója, nos, az ő segítségével készítettem el az edzéstervemet". Futásainak színterei igen változatosak, mivel Győrben és Budapesten is sokat tartózkodik, így szinte minden edzését máshol tartja. "A Normafától a Margitszigetig sokfelé felbukkanok, így a győri Püspökerdőben, de még Kőbányán is, a jelenlegi forgatásaim helyszínén is sokat szoktam futni". A színész próbálja a sűrű napirendjében megtalálni az alkalmat az edzésekre. Győrben 8 kilométerre lakik a Győri Nemzeti Színháztól, így oda gyakran futva teszi meg a távot, illetve ha máshogy nem jut rá ideje, estébe nyúlóan edz, hogy kellően felkészült legyen a "nagy" maratonra. Nagy Balázs az elmúlt három évben már több félmaratont is teljesített, melyeken a egyetlen célja az volt, hogy célba érjen, de az idő múlásával már tervezni is kezdett, hogy milyen időeredménnyel is lenne elégedett. Persze élete első maratonja alkalmával a fő cél a táv teljesítése, de annyit azért elárult, hogy négy-négy és fél óra környékén szeretne beérkezni.

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: napidoktor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -