Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Március 19. 14:49, szombat | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Gaga pécsi kesztyűbe húzta törékeny kezeit

Gaga pécsi kesztyűbe húzta törékeny kezeit

Napjaink egyik legismertebb popdívája, Lady Gaga pécsi kesztyűt visel, de a baranyai megyeszékhelyen készült Christina Auguilera és a Klicsko-fivérek kollekciójának több darabja is.

Lady Gaga amerikai énekesnő felfedezte a pécsi kesztyűt. A Szom-Hor Kft. kaliforniai partnere, a Gaspar Gloves révén több amerikai hírességhez is eljutottak a cég termékei, így az extravagáns előadóművészhez is. Az amerikai kereskedő kosztümökhöz, fellépő- és gálaruhákhoz rendel Pécsről alkalmi kesztyűket, amelyek nem ritkán közvetlen megrendeléseket eredményeznek a tengerentúli sztároktól. Pécsett készült például Christina Aguilera kollekciójának több darabja, az Olsen-ikrek saját divatmárkájának limitált szériája, a bokszoló Klicsko-fivérek bőrkesztyűi, valamint a Macskanő című hollywoodi film kesztyűi is.

A kesztyűs ágazat mellett a bőrruházati iparág is öregbíti Pécs nemzetközi hírnevét. Bár a ruhadarabok viselői feltehetően nem ismerik a baranyai megyeszékhelyet, a város lakóit büszkeséggel töltheti el, hogy Madonna extravagáns bőrszerkója vagy tánckarának fellépőruhája korábban Pécsen készült, az egykori Sirocco Kft. műhelyében. De Pécsett varrt bőrkabátot is visel George Clooney vagy a jelenleg Magyarországon forgató Keanu Reeves.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.