Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 27. 08:12, kedd | Külföld

Gyémántot talált maga mellett a parkban egy padon pihenő nő

Gyémántot talált maga mellett a parkban egy padon pihenő nő

A texasi nő épp egy videót nézett a parkban hűsölve, amikor egy gyémántot fedezett fel maga mellett.

Miranda Hollingshead a családjával látogatott el az arkansasi Crater of Diamonds State Parkba, amikor a szerencse érte – olvasható a CNN hírei közt.

Egy órája voltak a helyszínen, mikor úgy döntött, megpihen egy kicsit a domb lábánál, és ekkor kezdett el videót nézni a gyémántkeresésről.

A 37,5 hektáros park egyébként hírhedt gyémántlelőhely, és sokan járnak a környékre szerencsét próbálni. 10 dolláros belépő ellenében lehet a parkban drágakövek után kutatni, és átlagban 1-2 darab kisebb gyémántra sikerül ráakadni egy nap folyamán.

A videónézés közben nő egy pillanatra elfordította a fejét, és ekkor látta meg a kövek között csillogó gyémántot, pontosan maga mellett.


A 3,72 karátos drágakő a legnagyobb bejegyzett darab 2017 tavasza óta, amikor egy tinédzser egy 7,44 karátos barna gyémántot talált. A sárga gyémántokat tekintve utoljára 2013 őszén találtak egy hasonlóan jelentős méretű drágakövet.

A most talált gyémánt mérete megegyezik egy ceruza végén levő radíréval – mondta a park munkatársa, Waymon Cox, aki szerint az eső játszott nagy szerepet a drágakő előbukkanásában.

A talaj, ahol a nő ült el nem mállott vulkanikus kőzetekből tevődik össze, amelyből esőben kimosódhatnak az apróbb kavicsok vagy akár a kisebb gyémántszemek.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).