Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 26. 09:15, szerda | Helyi

Győr 20 millió forinttal segíti az úszók olimpiai felkészülését

Győr 20 millió forinttal segíti az úszók olimpiai felkészülését

A győri közgyűlés legutóbbi ülésén határoztak a képviselők arról, hogy a polgármester saját keretéből, 20 millió forinttal támogatják a Győri Úszó Sportegyesület olimpiai felkészülését.

A döntés indoklása szerint, az egyesület olimpiai felkészülését nehezíti a kapcsolódó költségek emelkedése. Fokozatosan nőttek a pályabérleti díjak, edzői költségek és a felkészüléshez szükséges egyéb kiadások. A közgyűlés az április 20-i ülésén hatalmazta fel dr. Dézsi Csaba András polgármestert, hogy saját keretéből 20 millió forintos támogatást adjon a sportegyesületnek.

„A GYŐRI ÚSZÓ SPORTEGYESÜLET KIMAGASLÓ EREDMÉNYEKET ÉR EL A KIEMELT VERSENYSPORTOK TERÜLETÉN, UGYANAKKOR AZ UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS TERÜLETÉN IS A VÁROS LEGNAGYOBB EGYESÜLETE. AZ MÁR TRADÍCIÓ, HOGY AZ ELMÚLT HAT ÉVBEN KÖRÜLBELÜL 600 MILLIÓ FORINTTAL TÁMOGATTA A VÁROS EZT AZ EGYESÜLETET, AZ ENERGIAVÁLSÁG AZONBAN MOST ÁTRENDEZETT MINDENT. ENNEK MEGFELELŐEN, HOGY ZÖKKENŐMENTESEN KÉSZÜLHESSENEK SPORTOLÓINK A PÁRIZSI OLIMPIAI JÁTÉKOKRA, DÖNTÖTTÜNK ERRŐL A GYORS EXTRA TÁMOGATÁSRÓL”- MONDTA A POLGÁRMESTER.

„AZ EGYESÜLET SZÁMÁRA EZ NAGYON FONTOS SEGÍTSÉG, HISZ EGY OLIMPIÁRA KÉSZÜLÜNK, ÉS ÚGY TŰNIK HÁROM VERSENYZŐNK MÁR BIZTOS RÉSZTVEVŐJE ELŐSZÖR A FUKUOKAI VB-NEK. EZZEL A TÁMOGATÁSSAL MEGMARADT AZ ESÉLYÜNK, HOGY OTT LEHESSÜNK AZ ELKÖVETKEZŐ NEMZETKÖZI VERSENYEKEN ÉS NAGY EREDMÉNYEKET ÉRHESSÜNK EL”- EMELTE KI A TÁMOGATÁS ÁTADÁSAKOR DR. RÁKOSFALVI ZOLTÁN A MAGYAR ÚSZÓSZÖVETSÉG TERÜLETI ELNÖKE.

A GYÚSE versenyzői kiválóan teljesítettek az elmúlt hétvégi országos bajnokságon, igazi éremesőt produkáltak a győriek. Jakabos Zsuzsa és Szabó Szebasztián olimpiai repülőjegyet érő A szintet úszott, Sebestyén Dalma pedig mindössze egyetlen századdal maradt az A szint alatt, amit a győri önkormányzat támogatásának köszönhetően, japánban a világbajnokságon bőven megúszhat.

Címkék: Úszók, győr, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.