Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 16. 08:28, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 10. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 10. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harminckilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során öten megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Március 8-án kedden reggel összeütközött hat személyautó Győrben a Galántai úton. Az egyik jármű a baleset során az oldalára dőlt. A balesethez percek alatt kiérkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A baleset során négyen könnyű sérülést szenvedtek,őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Szerdán este a helyi hivatásos tűzoltók Mosonmagyaróvárra a Barátság utca mögé vonultak, ahol egy öt köbméteres nyitott fém konténerben növényi hulladék égett. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Csütörtökön délután felborult egy vasárut szállító nyerges vontató Kapuváron, a Babótra vezető úton. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint felfogták a hidraulikából kifolyó olajat. A nyerges vontató felborulása következtében kárt okozott egy családi ház melléképületében. A baleset helyszínén rakodógép pakolta át a vasárut egy másik kamionra, majd erőgépek segítségével visszaállították kerekeire a nyerges vontatót. Az átrakodás időtartama alatt a Babótra vezető út érintett szakaszát lezárták a hatóságok a forgalom előtt. A baleset során nem sérült meg senki.

Pénteken este a mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók Jánossomorjára a Sport utcába vonultak, ahol egy ház kéményében a lerakódott korom meggyulladt. A vegyes tüzelésű kazánban a tulajdonos megszüntette a tüzelést, a tűzoltók a kémény belsejéből eltávolították a még égő, parázsló részeket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a fűtést más módon is meg tudták oldani az ott lakók.

Szombaton délelőtt a kapuvári hivatásos tűzoltókat a 85-ös főút 35-ös kilométerszelvényéhez riasztották, ahol Szárföld közelében egy személygépkocsi az úttestet elhagyva a szántóföldön felborult. A tűzoltók a járművet áramtalanították. A sofőr egyedül utazott, a baleset során nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.