Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 31. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 21. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 21. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten megsérültek.

Összeütközött egy autóbusz és egy gépkocsi május 23-án hétfő délben az 1-es főút 131-es kilométerszelvényénél Abda közelében. A balesethez Győrből vonultak a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket. A busz nem szállított utasokat. Az autóban utazó két ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították.

Kedden reggel a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat Tápra a Győri út egyik családi házához riasztották, ahol egy személygépkocsi a kerítést átszakítva a ház falának ütközött. A tűzoltók áramtalanították az autót. A balesetben egy ember könnyebb sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Szerdán délelőtt összeütközött két személyautó Bőny határában a Győr felé vezető úton. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi vezetője beszorult a járműbe, ezért előbb a mentők stabilizálták az állapotát, majd a győri hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsok közül. A másik autó vezetője könnyű sérülést szenvedett a balesetben. A műszaki mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Összeütközött két személyautó csütörtökön este a 85-ös főút Pereszteg és Nagycenk közötti szakaszán. A balesethez a soproni hivatásos, valamint a nagycenki és a nagylózsi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, majd egy embert feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki az egyik autóból. A balesetben hárman megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Pénteken este lezuhant egy szúnyogirtást végző kisrepülőgép Győr-Pinnyéden egy erdős területen. A becsapódás után a gép és a benne szállított permetezőszer kigyulladt. A győri hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat percek alatt a helyszínre ért és habosított vízsugarak segítségével megfékezték a lángokat. A gépet vezető pilóta megsérült a balesetben, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó vasárnap este az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 170-es kilométernél. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A balesetben nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.