Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 06. 16:58, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 22. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 22. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen megsérültek, egy ember életét vesztette

Május 30-án hétfőn reggel a győri hivatásos tűzoltókat Győrújbarátra a László utcába riasztották, ahol egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, ami a járműre dőlt. A tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót és biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. A szolgáltató a villanyoszlopot, a tűzoltók pedig a járművet áramtalanították. Az áramszolgáltatást négy óra múlva sikerült visszaállítani, az áramkimaradás harminc fogyasztót érintett. A baleset során nem sérült meg senki.

Csütörtökön délután összeütközött három személyautó a Sopron és Ágfalva közötti úton. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Pénteken este egy autószállító kamion fülkéje gyulladt ki és égett teljes terjedelmében az M1-es autópálya 113-as kilométerszelvényénél a Budapest felé vezető oldalon. A tűz három a kamionon szállított gépkocsira és az út melletti száraz fűre is átterjedt. A győri és a pannonhalmai hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A sofőr időben ki tudott szállni a járműből, így sérülés nem történt. A sztráda érintett szakaszát lezárták a beavatkozás idejére.

Vasárnap délután a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Kultúrház utcába riasztották, ahol egy tizenkét méter magas hársfáról egy nagy faág egy családiház tetejére szakadt. A tűzoltók a faágat eltávolították, a veszélyt megszüntették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.