Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 31. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 31. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen huszonegyen sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Augusztus 1-jén hétfő délután összeütközött két személyautó a 85-ös főúton Petőháza térségében a vasúti átjáró közelében. A soproni és a kapuvári hivatásos egységek mellett a petőházai önkéntes tűzoltók is a helyszínre vonultak. A mentők egy sérültet kiemeltek az egyik kocsiból, egy másik sérültet a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki az összetört autóból. A mentők három embert szállítottak kórházba. A balesettel érintett útszakaszt lezárták a hatóságok a beavatkozás és helyszínelés idejére.

Szerdán reggel kigyulladt egy személyautó az M1-es autópályán a 163-as kilométerszelvényben Levél térségében a főváros felé vezető pályaoldalon. Az oltási és a mentési munkálatokat a mosonmagyaróvári hivatásos és a levéli önkéntes tűzoltók végezték, a lángokat egy vízsugárral rövid idő alatt elfojtották. Az eset során nem sérült meg senki.

Két kilométerre a tűzesettől felborult egy személyautó az M1-es autópálya 165-ös kilométerszelvényében a Budapest felé vezető pályaoldalon. A belső sávban felborult kocsi egy másik járművel is ütközött. A műszaki mentést a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították az autókat, majd a helyszínelés után a felborult kocsit kerekeire állították. A balesetben egy ember könnyebb sérülést szenvedett.

Egy nyerges vontató borult az oldalára csütörtökön reggel Mosonmagyaróvár központjában, az 1-es főút településen átvezető szakaszán. A járműből szivárgott az üzemanyag, amelyet egy kármentő edénybe fogtak fel a városi tűzoltók és elvégezték az áramtalanítást. A kamion papír rakományát le kellett pakolni, csak ezután tudták kerekeire állítani a járművet, ezt követően megszüntették az üzemanyagfolyást a tűzoltók.

Szombaton reggel öt személyautó és egy autószállító tréler ütközött össze az M1-es autópályán a 124-es kilométernél a Budapest felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben három ember könnyebben sérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentés idejére a sztráda érintett szakaszát lezárták a hatóságok.

Összeütközött két személyautó szombat délután az 1-es számú főút Mosonmagyaróvár és Kimle közötti szakaszán a 157-es kilométerszelvénynél. A balesetben két ember életét vesztette, egy ember pedig megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket majd kiemelték a roncsok közül a baleset két áldozatát. Később megszüntették a forgalmi akadályt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.